EM-kisoihin valmistavat treenit ja ruokavalio

Niin, enää olisi vain kolme päivää ja lähdemme kohti Espanjaa ja EM-kilpailuja. Aika Fitness Classicin ja EM-kisojen välillä on vierähtänyt hirmuista vauhtia. Kaikenlaista hienoa on kyllä ehtinyt tässäkin välissä tapahtumaan. On tullut mahtavia uusia yhteistyökumppaneita ja työprojekteja. Tämä on juuri sitä, mitä toivoinkin kilpailujen tuovan minulle arkeen. 

Kuvaukset, joista kuvia tulossa myöhemmin lisää. Tässä hiukan esimakua, olkaa hyvä! Kuva: Mikko Niemi Photography. Vaatteet: Biancaneve
Kuvaukset, joista kuvia tulossa myöhemmin lisää. Tässä hiukan esimakua, olkaa hyvä! Kuva: Mikko Niemi Photography. Vaatteet: Biancaneve

Tämä kuulostaa ehkä ärsyttävältä ja niin blogaajille tutulta jutulta, mutta vielä en halua sen enempää tulevaisuutta teille raottaa, sillä olen ihminen, joka haluaa hioa asiat ensiksi kuntoon ja sen jälkeen vasta alkaa huudella niistä eteenpäin, mutta lupaan kertoa uusista tuulista heti kun sen aika on. 

Toivon EM-kisojen myötä saavani lisää projekteja myös kansainvälisesti, jos vaan mahdollista. Tavoitteeni ovat korkeat ja halu menestyä hyvinvointialalla yrittäjänä ja urheilijana on suurempi kuin koskaan, ja nyt jos koska on sen aika. Tai ainakin siltä vaikuttaa, sillä kun pyörä on lähtenyt pyörimään ei sitä helpolla pysäytetä. 

Mutta mites se treeni??

Olen tällä viikolla vielä treenaillut tavalliseen tapaan. Painot ovat olleet korkeat ja tehot erittäin hyvät. Olen saanut treeneissä itsestäni paljon irti ja fiilis on ollut huikee. Lieneekö syynä lähestyvät kisat, kun kaikki tuntuu niin kovin kevyeltä? 

On ollut myös aivan ihanaa vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia kotisalini kanssaliikkujoiden kanssa. Rakastan ihmisten kanssa ajatusten vaihtamista, keskustelua ja opin muilta aina niin kovin paljon. Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet piristää mun päiviä viikosta toiseen. Olen myös saanut aivan loistavia kommentteja, ja mikä hienointa kannustus ympärilläni on huippu luokkaa! Kiitos teille jokaiselle! Olen sanaton!

No mites ravinto?

Samalla kaavalla on menty kun tähänkin asti. Mulla kalorit koko dieetillä on ollut aika korkeat ja nälkää en ole joutunut näkemään. Mun ruokavalio on monipuolinen ja ravintorikas ollut läpi koko kisadieetin ja mikä parasta voin hyvin. Pahoittelen, että tuotan pettymyksen kaikille, jotka luulevat että syön vain parsaa ja kanaa. Niin se ei vain mee! 

Kilpaurheilijana ja voimistelijana ruokavalioni on aina ollut kurinalaista ja pidän ruokaa polttoaineena kehon ravitsemiseen, en niinkään nautintona. Minulla ei ole hajuaistia, joten se osaltaa myös muuttaa suhdettani ruokaan. Kisadieetti ruokavaliooni kuuluu monipuolisesti muun muassa kanaa, vihanneksia, kasviksia, marjoja, hedelmiä, leipää, kaurahiutaleita, pastaa, riisiä, rahkaa, raejuustoa ja oliiviöljyä.

No mites sitten ne fiilikset?

Fiilikset kohti EM-kisoja on oikeasti ja rehellisesti sanottuna aivan mahtavat. Odotan erittäin paljon sitä, että pääsen jälleen lavalle. Tulen nauttimaan siitä hetkestä aivan mielettömästi. Siihen tunteeseeen jää vaan koukkuun, kuten kilpailemisen tuomaan endorfiiniin. Tule jo sunnuntai 17.5, odotan sua kovasti!

Vaikka kisapäivän odotus on valtava, yritän kuitenkin nauttia matkastani myös kohta alkavalla viimeistelyviikolla. Tänään kävin tekemässä viimeisen 100% tehoilla tehdyn selkätreenin. Viikonlopun lepään ja ensi viikolla en käy kuin korkeintaan morjestamassa laitteita Espanjan saleilla. Tästä se siis taas lähtee!

IMG_9892mv005

Yhdestä uudesta yhteistyöstä haluan teille täällä mainita. Aloitin yhteistyön Spartan Gearin kanssa heidän urheilijatiimissään. Myöhemmin kuulette, mitä tämä yhteistyö tuo tullessaan. Käykäähän tykkäämässä facebookissa Spartan Gear niin tiedätte enemmän! 

IMG_9895mv1002

 

 

★ Susanna

 

Comments(4)

sara
8.5.2015 At 7:48 pm

Ai mitä sulla ei oo hajuaistia? ;D EIkö oo koskaan ollut vai miten? 🙂 Mielenkiinnosta kyselen, koska opiskelen alaa. Ja tosiaan silloin jos ei oo hajuaistia niin ei kyllä varmaan ruoka maistu miltään. Erotatko suolaisen ja makean maun silti? Entä karvas tai kirpeä?

  susannamustajarvi
  10.5.2015 At 7:48 pm

  Mun hajuaisti alkoi pikku hiljaa heikentyä ja jossain kohtaa huomasin, että en haista mitään. Asialle ei koskaan ole löytynyt selitystä, vaikka monet kerrat sitä on tutkittu ja olen käynyt myös leikkauksessa.

  Makuaisti on suurelta osin hajuaistin ansiota. Ilman hajuaistia maistan siis suolasen, makean, tulisen, karvaan ja umamin. Nämä ovat siis makuaistia, loput maut ovat hajuaistia. 🙂

  Mielenkiintoinen aihe kyllä. Tsemppiä opiskeluihin! Mitä opiskelet?

   sara
   11.5.2015 At 7:48 pm

   Kiitos vastauksesta! Farmasiaa+sivussa ravitsemustiedettä opiskelen Itä-Suomen yliopistossa! 🙂 Mietin vain siis sitä, että useimmiten jos ei haista mitään, ei myöskään maista, koska ne toimivat niin kiinteästi keskenään. Esim. flunssassa hajuaisti häviää hetkeksi, jolloin itse en ainakaan maista paljoo mitään. 😀 Niin siksi mietin, että maistatko siis normaalisti kuitenkin kaikki, vaikka hajuaistia ei ole!

    susannamustajarvi
    12.5.2015 At 7:48 pm

    Jep, näinhän se menee. Eli en maista juuri mitään. Kaikki suolanen esimerkiksi maistuu samalle, ja samaten makea.
    Tsemppiä opiskeluihin!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.