Hormonit heittelee – miten raskaus on muuttanut minua ihmisenä?

 • Etusivu
 • /
 • Yleinen
 • /
 • Hormonit heittelee – miten raskaus on muuttanut minua ihmisenä?

Raskaus on ollut siitä erikoista aikaa, että oman pään sisäinen maailma on heitellyt laidasta laitaan. Välillä olen saattanut reagoida asioihin hyvin erikoisellakin tavalla. Ajoittain en ole itsekään pysynyt perillä siitä, mitä mieltä milloinkin olen. Mieli on saattanut ailahdella melkoisesti. Kenties hormonit tämän aiheuttavat?

Tämä kaikki kuuluu raskauteen – näin minulle on vakuuteltu. Toivon todella, että näin on. Vai olenko sittenkin vain muuttunut ihmisenä ailahtelevaksi ja kummalliseksi? Raskausaika on myös tehnyt sen, että olen ollut hyvin herkkä ympäristölle. Aina ei näe sitä toisen näkökulmaa, vaikka kuinka yrittäisi. Saatan tulkita asioita väärin. Toisaalta taas sitä on tullut käperryttyä yhä syvemmälle itseensä. On alkanut suojelemaan itseään negatiivisilta asioilta. 

Olenko muuttunut ihmisenä ailahtelevaksi ja kummalliseksi?

Yleensä toisen näkökulman näkee vasta sitten kun tilanne on ohi. Jälkiviisaus on tässäkin hyvin yleistä. Ainakin omalla kohdallani on näin. Me usein eletään siinä oman elämän kuplassa, joten meitä kiinnostaa oman elämänvaiheen asiat muita asioita enemmän. Tämä raskaus on konkretisoinut tämän seikan hyvin selkeästi. Hyvä esimerkki on se, että olen miettinyt kateutta ja siihen liittyviä asioita. Ja vasta jälkeen päin saattanut ymmärtää, ettei kyseessä olekaan välttämättä kateus, vaan elämäntilanteet ovat vain hyvin erilaiset. Ja tämän vuoksi olen tulkinnut toisen signaalit väärin. 

Me usein eletään siinä oman elämän kuplassa, joten meitä kiinnostaa oman elämänvaiheen asiat muita enemmän.

Viime perjantaina vauva.fi bloggaajien tapaamisessa havahduin myös omien kokemusteni kautta siihen, että nyt raskaana olen enemmän ollut kiinnostunut tähän hetkeen ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Menneet asiat eivät niinkään herätä enää kiinnostusta. Huomaan hyvin esimerkiksi tätä blogia kirjoittaessa, että on todella vaikeaa saada jälkikäteen jostain aikaisemmasta raskauden vaiheesta mitään hyvää tekstiä aikaiseksi. Se ei vain jostain syystä kiinnosta enää niin paljoa, että pystyisin siitä kirjoittamaan. Toivottavasti tämä on väliaikaista. 

Erityisesti raskaana on ollut vaikea kiinnostua elämänvaiheista, jotka ovat mennyttä omassa elämässä.

Tämän ilmiön ymmärrettyäni voin paremmin ymmärtää myös muita. Ei kannata siis loukkaantua, jos oma elämäntilanne ei aina kiinnosta ympärillä olevia. Se on ihan normaalia. Meitä lopulta kiinnostaa ne asiat, joiden parissa meidän elämä pyörii. Emme voi vaatia muilta täyttä kiinnostusta meidän asioista, jos elämä on hyvin erilaisessa vaiheessa. Lopulta meidän jutut kiinnostavat vain heitä kenellä on sama elämäntilanne menossa. 

Koskaan ei pitäisi asettaa itseään muiden yläpuolelle!

Tärkein oppi raskausajasta on ollut se, että koskaan ei pitäisi asettaa itseään muiden yläpuolelle. Aina kaikkeen on niin paljon erilaisia näkökulmia. Aina voi ymmärtää toista, jos vain tarpeeksi niin haluaa. Ehkä vielä palaudun omaksi itsekseni, kun nämä höyryt päässäni laskeutuvat. Uskon myös siihen, että äidiksi tuleminen on prosessi, joka vaatii nämä kaikki pohdinnat. Tämä blogi on minulle väylä puhua asioista yleisellä tasolla, vaikka osittain nämä aina jotenkin koskettaa myös minun omaa elämää. Jostainhan nämä ajatukset kumpuavat! 

Tänään viimeisessä synnytysvalmennuksessa kätilö muistutti, että nyt on hetki, jolloin on hyvin tärkeää pysähtyä pohtimaan vain omaa oloa. On tärkeää, ettei kuormita itseään stressillä. Nyt voi valita ja tehdä vain niitä asioita, jotka tuntuvat mukavilta. Tällä hetkellä tärkeintä on saada oksitosiinia omaan kehoon. 

Näillä ohjeilla siis seuraaviin tuleviin viikkoihin.

Huomenna raskaus onkin täysiaikainen, joten vauva saa tulla heti kun on vain siihen valmis.

Me olemme valmiita!

by Susanna (rv 37)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Kateus ja katkeruus – Pystytkö sinä olemaan onnellinen toisen puolesta?

Elämä lapsen syntymän jälkeen on rankkaa – halusimme tai emme!

Lapsilisät säästöön? – hyvä tapa kerryttää lapselle pesämuna aikuisuuteen

Instagramissa on menossa ARVONTA. Käyhän osallistumassa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🐾ARVONTA!!🐾 .. .. 🐰J o s e p h B u n n y 🐰 Yhteistyössä @raskauskeiju.fi kanssa arvon yhdelle onnekkaalle Joseph pupuvalaisimen 😘 .. .. Tämä ihana Joseph valaisin sulostuttaa jo monissa lastenhuoneissa ✨ Valaisin on kätevä siirtää ja pupun saa istumaan sängyn, yöpöydän tai hyllyn reunalle. Joseph antaa kauniin hehkuvan valon ympärilleen. ✨ Tämän suloisempaa ei vaan voi enää olla! 🐰✨ Joseph on loistava lahja ystävälle tai itselle. ✨ Tsemppiä kaikille arvontaan! 💕Alla ohjeet osallistumiseen: . . 1. Seuraa @raskauskeiju.fi sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! . . Arvonta päättyy maanantaina 3.6 klo 23. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. . . #arvonta #yhteistyössä #raskauskeiju #josephbunnylamp #josephbunny #joseph #pupuvalo #kidsroominspo #nightlight #yövalo #sisustus #lapselle #decor 💕

Henkilön Susanna | Äitien ajanhallinta (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

 • Share:

Comments(8)

Karhusola
30.11.-0001 At 5:59 pm

Hyviä mietteitä. Ihanaa odotusaikaa ja tulevaa vauva-arkea <3

  Susanna Mustajärvi
  30.11.-0001 At 5:59 pm

  Kiitos <3 Pian täällä meidän kanssa on pikkuinen vauva. <3 Uskomatonta!

Mira / Blinger shimmer -blogi
30.11.-0001 At 5:59 pm

Tsemppiä loppurutistukseen sekä vauva-aikaan 🙂

satu – Tsajut
30.11.-0001 At 5:59 pm

Samoilla raskausviikoilla mennään täällä ja tunnistan tekstistä itseäni 🙂

Marjut
30.11.-0001 At 5:59 pm

Tsemppiä loppusuoralle, pian pieni on täällä <3 

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.