Ihonhoidon ABC / osa 1

Urheilevilla ja liikkuvilla naisilla on poikkeuksetta ongelmia ihon hyvinvoinnin kanssa. Näin on myös minulla ja olen viime vuosien aikana joutunut kiinnittämään ihonhoitoon entistä enemmän huomiota. Tämän myötä olen oppinut paljon uutta aiheesta itse opiskelemalla sekä yhteistyökumppaneitteni kautta. Olen myös kokeillut monenmoisia tuotteita niin markettituotteista laadukkaimpiin. Multa löytyy paljon omia kokemuksia ja niiden pohjalta lähdenkin tämän kesän aikana tekemään teemasarjaa ihonhoidosta.

Sarjan alkuun haluan lyhyesti kertoa omasta taustastani ja kamppailusta iho-ongelmien kanssa. Tulevissa osissa kerron tuotteista joita käytän ja sitä kautta oman ihonhoitoni niksit ja pääkohdat. Iho-ongelmista olen kirjoittanut monia tekstejä, joten jos aihe kiinnostaa käy kurkkaamassa mm. nämä postaukset: Taistelu paremman ihon puolesta part2 / Taistelu paremman ihon puolesta part 3 sekä E-pillert +/-.

Iho on elimistön uloin ja suurin elin, joka kertoo aika pitkälti meidän sisäisestä hyvinvoinnista. Olen lopettanut e-pillereiden käytön reilu kaksi vuotta sitten. Lopettaminen teki paljon hyvää mun keholle, ja siitä oli paljon positiivisia vaikutuksia, mutta se mikä koki melkoisen kolauksen oli mun iho. Olin hyvin perillä kaikista ravintoaineista, jotka vaikuttavat ihon hyvinvointiin, mutta silti tästä kaikesta tiedosta ja ihon hoitamisesta huolimatta, mun iho alkoi näyttämään murrosikäisen iholta. Ihmettelimme tätä reaktiota monien kanssa, sillä mulla ei ole ollut koskaan minkäänlaisia iho-ongelmia, joten en osannut siihen oikein varautua, sillä iho-ongelmat tulevat usein niille, joilla on ollut ihossa ongelmia ennen pillereiden aloittamista.

Hyvillä ja laadukkailla tuotteilla ja oikeilla hoidoilla olen kuitenkin saanut aivan mielettömiä tuloksia. Niistä tulen kertomaan sarjan tulevissa osissa. Nyt seuraavaksi kuva, mistä olen lähtenyt liikkeelle..

kuva-2

Kuvassa näkyvät “paukurat” olivat erittäin epämiellyttäviä, ja ihoni oli tämänkaltainen reilun puolivuotta. Aluksi iho-ongelmat olivat lähinnä otsassa, mutta vähitellen ne levisivät kaikkialle kasvoihin. Melkein itku tulee, kun katson tuota kuvaa. Viime kesänä mun iho näytti tuolta!  Kuva vielä ehkä pikkasen huijaa sitä parempaan suuntaan. Iho oli ihan kamala. Se oli niin paha, ettei siihen oikein uskaltanut laittaa mitään meikkiäkään. Kävin asiasta lääkärillä, mutta lääkäri ei osannut mua auttaa.

Voitte vain kuvitella, millaisen kolauksen tämänkaltainen ongelma sai tehtyä itsetunnolleni. Teen töitä ulkonäölläni. Olen aina omistanut erittäin heleän ja hyväkuntoisen ihon. Yhtäkkiä iho alkoikin muuttumaan erittäin pahaksi. Olin kädetön. En osannut tehdä asialle yhtään mitään. Minulla on kyllä aina ollut ihonhoidon perusasiat kunnossa. Käytin laadukkaita tuotteita, mutta koska mulla ei ole ollut mitään kokemusta siitä, että iho voi mennä huonoon kuntoon, niin en osannut siihen myöskään reagoida mitenkään. Minä en käynyt säännöllisesti kasvohoidoissa, sillä ihon hyväkuntoisuuden vuoksi en kokenut sitä tarpeelliseksi.

Näiden kokemusten myötä, haluan jakaa oppimaani tietoa muille tämän teemasarjan kautta. Toivon, että voisin olla avuksi ja kannustaa teitä lukijoita huoltamaan omaa ihoa päivittäin ja käymään säännöllisesti kasvohoidoissa, jotta tällaiset iho-ongelmat eivät osuisi teidän kohdalle.

File 19.5.2015 10.47.37

Ja loppuun vielä kuva EM-kisoista Espanjasta. Olen tänään Jyväskylässä ja tiedossa olisi pakaratreeniä Jaana Malytchevan tyyliin! Jaiks! Katsotaan kävelenkö viikonloppuna. Coachina toimii mahtava Antti Parhiala.

Jyväskylästä suuntaan Villen kanssa viikonlopuksi Rovaniemelle, jonne rakas ystäväni muutti reilu kuukausi sitten. Ihana päästä halaamaan tätä leidiä. Kova ikävä!

IMG_0134_800x500
Ikävä tätä naista <3 Pian nähdään!

Nyt mua kiinnostaisikin kuulla;

Onko sinulla ollut ongelmia ihosi kanssa? Millaisia?

 

 

 

 

 

Comments(6)

Clarissa
28.5.2015 At 6:28 pm

Aloitin pillert pari vuotta sitten ja syynä ehkäisyn lisäksi oli se että ajattelin niistä olevan apua huonoon ihoon. Kasvoissa oli aika paljon finnejä, mutta ikävintä oli mun selkä, joka oli täynnä isoja ja kipeitä finnejä. Apua tuli pillereistä paljon, vaikka välillä mietinkin pillereiden huonoja puolia.
Nykyään suurin ongelmani on ihon kuivuus. Onneksi tulee kesä niin iho voi paljon paremmin!

Odotan innolla tulevia osia jos vaikka oiski jotain kivoja vinkkejä!

  susannamustajarvi
  28.5.2015 At 6:28 pm

  Itselläni on sama kokemus siitä, että pillerit auttoivat ihoon ja silloin kuin käytin pillereitä, oli iho todella hyvä.

  Toivottavasti teemasarjasta saat uusia vinkkejä! Onko jotain mistä erityisesti haluaisit lukea?

Rita
28.5.2015 At 6:28 pm

“Urheilevilla ja liikkuvilla naisilla on poikkeuksetta ongelmia ihon hyvinvoinnin kanssa.”
Saanko kysyä, mihin perustat tämän mielipiteesi? Mulla ei ole koskaan ollut ongelmia ihoni kanssa, ja olen aina liikkunut paljon. Mielestäni nimenomaan niillä, jotka ei liiku, on suuremmalla todennäköisyydellä iho-ongelmia. Liikunta vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Näin siis sohvaperunoilla ei tapahdu tätä puhdistavaa efektiä. Väitän myös, että geeneillä on asian kanssa paljonkin tekemistä; jotkut ovat alttiimpia saamaan esim psoriasiksen tai näppyläisen ihon, elämäntavoista huolimatta.

  susannamustajarvi
  28.5.2015 At 6:28 pm

  Kiitos Rita kommentistasi! Runsas hikoilu useasti päivässä usein aiheuttaa ihon epäpuhtauksia ja sitä kautta myös ongelmia. Tämä on minun kokemukseni ja lähes kaikilla tuntemillani urheilevilla naisilla on myös samoja ongelmia. Ilman muuta poikkeuksiakin on! En sitä kiellä. Olet onnekas!
  En tosin tiedä miten asia on laajemmin ajateltuna, mutta en usko, että sillä on edes merkitystä.

P
29.5.2015 At 6:28 pm

Mulla on myös aina ollut heleä ja hyvä iho, mutta siinä on couperosaa, jonka vuoksi alkaa punottaa herkemmin. Iho on myös epätasaisen värinen ilman meikkiä. Kosmetologi kehotti välttämään rankkaa liikuntaa, koska se lisää tuota couperosaa hänen mukaansa. Treeneistä en luovu, mutta vältän saunaa ja ulkoilua ilman meikkisuojaa kovalla pakkasella. Myös alkoholi ja mausteiset ruoat lisäävät tuota kasvojen punotusta. Olisi mahtavaa, jos iho olisi tasaisen värinen ja näyttäisi hyvältä myös ilman meikkiä. Toisaalta minulla on kavereita, joilla on paha akne tms eli siinä mielessä olen kiitollinen, että meikin kanssa iho näyttää hyvältä ja saan siitä paljon kehuja 🙂 Ihmetyttää monet nuoret naiset, jotka eivät välitä ihostaan vaan unohtavat aurinkorasvat ja ottavat hulluna aurinkoa, vetävät tupakkaa ja pesevät kasvot saippualla. Sitten käytetään paljon rahaa tekoripsiin ja muihin turhiin yrittäen kiinnittää huomio ihosta niihin. Ulkonäön kannalta ihonhoito on tärkein! Vanhenemisen merkkejäkin on paljon helpompi ennaltaehkäistä kuin yrittää korjata jälkikäteen.

  susannamustajarvi
  1.6.2015 At 6:28 pm

  Moikka! Kiitos kommentistasi. Olen kanssasi samaa mieltä, että liikuntaa ei kannata missään nimessä välttää. Uskon, että juuri noilla mainitsemillasi asioilla saat apua tilanteeseesi. Meillä kaikilla on erilaiset ihot, ja ratkaisevaa onkin miten erilaisiin haasteisiin suhtautuu. Toisilla ongelmia on enemmän kuin toisilla, sille emme voi mitään. Pääasia, että itse ennaltaehkäisee ongelmia ja pitää huolta itsestään. Siihen me vain voimme vaikuttaa.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.