Imetys loppui yösyöttöjen loppumisen myötä

Kerroin viime postauksessa siitä, miten saimme yösyötöt loppumaan Peetun ollessa kuuden kuukauden ikäinen. Yösyöttöjen poisjäänti oli erittäin helpottavaa, sillä yöunet muuttuivat kertaheitolla huomattavasti paremmiksi. Muutos vaikutti kuitenkin myös imettämiseen kokonaisuudessaan, sillä samoihin aikoihin myös imetys alkoi vähenemään huomattavasti. 

Oma matkani imettäjänä on ollut melko vaiherikas ja kivikkoinen.

Oma matkani imettäjänä on ollut melko vaiherikas ja kivikkoinen. Imettäminen ei ole tuntunut missään vaiheessa helpolta. Se oli jatkuvasti melko työlästä. Imemisote ja kaikki tällaiset olivat kyllä kunnossa, mutta maitoa ei vain missään vaiheessa tullut tarpeeksi. Olin kuitenkin päättänyt, että haluaisin imettää, joten tein kaikkeni että se onnistuisi. Näin jälkeenpäin ajateltuna ehkä yritin liikaakin. Vähempikin olisi riittänyt!

Olen jonkin verran kirjoittanut imettämisestä, kuten täysimetyksen sitovuudesta, imetystä tukevasta ruokavaliosta ja pohtinut korvikkeen käyttöä. Lisäksi pohdin imettämistä rintaimplanttien kanssa jo ennen synnytystä. Olen halunnut jakaa omia ajatuksia rehellisesti ja avoimesti teille, sillä koen, että tämä on aihe josta ei voisi koskaan puhua liikaa. Matkoja imettäjänä on varmasti niin monta erilaista kuin on imettäjiäkin. Liiallinen paine suoriutua jollakin tietyllä kaavalla tai tavalla on turhaa. Mielestäni tästä olisi hyvä puhua enemmän. Armollisuutta itseä kohtaan – sitä olisin kaivannut omalla kohdallani. 

Jo hiukan ennen yösyöttöjen poisjääntiä alkoi Peetu karttamaan imettämistä päivisin.

Jo hiukan ennen yösyöttöjen poisjääntiä alkoi Peetu karttamaan imettämistä päivisin. Kokeilin kaikenlaisia keinoja, jotta olisin saanut imetyksen jatkumaan. Imetys kuitenkin vaati täysin rauhallisen ja hämärän paikan. Tällaisia hetkiä en pystynyt liikkuvana ihmisenä takaamaan päiväsaikaan. Jouduin siinä kohtaa punnitsemaan kumpi minulle on tärkeämpää – imettäminen vai oma jaksaminen ja liikkuva elämäntyyli.

En halunnut joutua siihen tilanteeseen, että myöhemmin katuisin menneitä vuosia ja oman hyvinvoinnin laiminlyöntiä.

Olin jo ennen lapsen saantia päättänyt, että haluan pitää huolen siitä, että lapsi tulee osaksi meidän elämäntyyliä. En halunnut joutua siihen tilanteeseen, että myöhemmin katuisin menneitä vuosia ja oman hyvinvoinnin laiminlyöntiä. Tämän vuoksi oli melko helppoa päättää mikä meidän perheelle on oikeasti tärkeää. Vaikka imettäminen on ollut tärkeä juttu, vielä tärkeämpää oli perheen kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon kuuluu isona osana se, että saamme liikkua ja tehdä paljon asioita päivän aikana.

Lopulta Peetun imetykset päiväsaikaan alkoivat päivä päivältä vähenemään.

Tästä seurasi siis se, että Peetun imetykset päiväsaikaan alkoivat päivä päivältä vähenemään. Lopulta imetin enää vain iltaisin ja aamuisin – kun yösyötötkin jäivät pois.  Ja lopulta ei Peetu enää syönyt rinnalla edes iltaisin. Aamuimetys jatkui muutamia päiviä, kunnes sekin sitten lopulta jäi. Jokainen imetyskerta on jäänyt pois niin, että olen monta päivää tarjonnut vielä rintaa, ja Peetu on itse jättänyt syömättä. Lopulta en ole enää edes tarjonnut. 

Imetys meillä lopulta loppui Peetun ollessa kuusi ja puoli kuukautta.

Imetys meillä siis loppui lopullisesti Peetun ollessa kuusi ja puoli kuukautta. Toisaalta se oli todella haikeaa. Olin jotenkin juuri alkanut nauttimaan imettämisestä. Aloin nauttimaan imetyksestä siinä kohtaa, kun se oli ennakoitavaa ja imetyskertoja oli vain kuudesta seitsemään päivässä. Mutta toisaalta taas imetyksen loppuminen oli helpottavaa. Nyt minun ei enää tarvinnut arvuutella onko Peetu syönyt tarpeeksi. Koko poika muuttui huomattavasti tyytyväisemmäksi ja hyväntuulisemmaksi. 

Mieleeni tuli väistämättä ajatuksia siitä, että onko Peetu voinut olla nälkäinen koko ensimmäisen puolivuotta? Miksi en ollut valmis kuuntelemaan hänen viestejään? Näihin kysymyksiin en osaa vastata, mutta sen tiedän, että nyt meillä nukutaan ja voidaan hyvin. Se on pääasia!

Miten ja milloin teillä imetys on loppunut? 

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Täysimetys – Rakennanko häkkiä ympärilleni?

Millainen ruokavalio tukee imetystä?

Voivatko rintaimplantit olla esteenä imetykselle? – asiantuntija vastaa

Joko olet mukana keskustelemassa ajankohtaisista aiheista instagramin puolella? Nähdään hei siellä!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SE TUNNE, kun lapset on saatu juuri nukkumaan ja on hetki aikaa itselle. Mitä jos silloin olisi vielä ihan hiton HYVÄ OLO? 🦋 Silloin myös sohvalla telkkarin katselu tuntuisi juuri oikealta ja rentouttavalta. 🧘🏼‍♀️🌿 . . Jotta mulla on illalla sohvalla hyvä olo vaatii se sen, että olen päivän aikana ehtinyt liikkumaan sekä olen syönyt monipuolisesti ja värikkäästi. 🏃🏼‍♀️🥕🥦Lisäksi olen saanut viettää aikaa perheeni kanssa. 💕 . . TIESITHÄN, että liikkuminen on etuoikeus. 💥🤸🏼‍♂️PIENIKIN liike on parasta mitä voit antaa omalle kehollesi. 🚴‍♀️💕Liike pistää vauhtiin positiivisen kierteen. ♻️Sillä se antaa ENERGIAA, jonka ansiosta mieleesi alkaa pulppuaan ajatuksia terveellisemmin syömisestä, paremmin nukkumisesta ja rentoutumisen merkityksestä. 💞 . . Mä uskon siihen, että kaikki lähtee asenteesta. 💞Arvostatko SÄ itseäsi? Oletko ymmärtänyt oikeasti sen, mikä voima on hyvinvoivassa kehossa? 💥🧘🏼‍♀️SÄ olet ansainnut sen. SÄ olet ANSAINNUT voida hyvin. 💕 . . 🌿Mitä sun keho vaatii päivisin, jotta VOIT tuntea HYVÄÄ OLOA iltaisin – vaikka sohvalla rentoutuen? 🌿 #mammajumppa #kahvakuulatreeni #toiminnallinenharjoittelu #synnytyksestäpalautuminen #äitilapsijumppa #äitiys #hyvinvointi #omaaika #tavoitteet #vauva2019 #babysteps_susanna #lenkkijengi #äititreenaa #ulkotreeni #kotitreeni #liikunta #kestäväkeho #björnborg 📸: @elisahonkasalo 💕

Henkilön Susanna | Äitien motivointi (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

  • Share:

Comments(2)

emn
30.11.-0001 At 12:29 pm

Hei,
onko raskaus-imetys nyt vaikuttanut silikoneihin mitenkään? Pelkään kapseloitumista yms.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.