Joka päivä voi oppia jotain uutta; tällä kertaa aiheena jauheliha alle 4%

Onko ruoan laadulla merkitystä? Oletko kiinnostunut tietämään, mitä syöt? Uskoisin, että te mun blogia lukevat ootte hyvin paljon samoilla linjoilla mun kanssa siitä, että ruoan laadulla on todellakin merkitystä terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille. Kuitenkin valitettava tosiasia on, että laatuun ei aina voi panostaa niin paljoa, kuin ehkä haluaisi. Siihen on monia syitä, mutta yksi ehkä painavimmista syistä löytyy kukkarosta, sillä aina ei vain riitä rahat ostaan luomua tai kotimaista. Nyt kuitenkin mulla on hieno tilaisuus kertoa teille eräästä mielenkiintoisesta tapaamisesta, joka ei ole ehkä tyypillisin aihe mun blogiin, mutta niin hyvä juttu kuitenkin, että haluan siitä täällä kirjoittaa. Tapaamisen myötä voin nyt tarjota myös teille lukijoille jotain hyvää ja laadukasta, joten kannattaa lukea postaus loppuun.

File 10.12.2015 15.50.10
Vehmaisten K-marketin kauppias Mikko Salmia ja minä

Mä sain erittäin mielenkiintoisen vinkin, että täällä meillä Tampereella on K-market, joka on tunnettu laadukkaasta jauhelihastaan. Siis ihan totta, voiko oikeasti joku market olla tunnettu jauhelihasta? Jep, kyllä vain voi! Musta on aina hienoa, että ihmiset tekevät työtään intohimolla ja panostavat laatuun ja sen vuoksi mua alkoi kiinnostamaan, että miten sitten tämä jauheliha eroaa muista. Monen sattuman kautta pääsinkin tutustumaan lihamestarin työhön tähän kyseiseen Tampereen Vehmaisten K-marketiin. Pakko myöntää, että en ole koskaan aikaisemmin päässyt näkemään, mitä se lihamestarin työ oikeasti on, vaikka lihaa tuleekin paljon syötyä. Me urheilijathan ja hyvinvoinnista kiinnostuneet tunnetusti syömme paljon lihaa ja proteiinia yleisestikin. Ja mitä vähärasvaisempaa liha on sen parempi. Eiks vaan?

File 10.12.2015 15.48.04
Pakollinen selfie 🙂 hahaha!

File 10.12.2015 15.47.21

Tapaamisella pääsin näkemään miten lihamestari valmistaa jauhelihaa, joka on alle 4 prosentista. Pääsin tutustumaan tuotteen yksityiskohtiin ja prosessiin. Tuollaisen alle 4 prosenttisen jauhelihan valmistaminen vaatii enemmän työtä, sillä lihasta poistetaan käsin lihan rasvapitoisimmat osat. Vehmaisten K-marketin jauheliha jauhetaan kokonaisesta kotimaisesta naudan kulmapaistista huolellisesti putsattuna. Kuten kerroin on Vehmaisten K-market tunnettu jauhelihastaan ja he myyvät sitä keskimäärin 2000 kiloa vuodessa, joka on aivan huikea määrä niinkin pienelle marketille. Aivan huippua ja sen on pakko olla hyvää! Kotona olenkin nyt sit kokkaillut tuota, ja onhan siinä todellakin eroa. Kokeilemalla tiedät mistä puhun!

File 10.12.2015 15.47.38

File 10.12.2015 15.48.35
Jauhettu jauheliha

Vaikka jauheliha tuotteena on herkullinen, monipuolinen ja laadukas raaka-aine ihan joka kodin ruoanvalmistukseen, kiinnostaa se myös erittäin proteiinipitoisena ja vähärasvaisena vaihtoehtona erityisesti myös huippu-urheilijoita ja tavoitteellisesti treenaavia. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta olen monet kerrat vaihtanut sanaa kanssaliikkujien kanssa siitä, että mistä saa hyvää jauhelihaa edullisesti. Ja nyt sitä saa!

File 10.12.2015 15.48.58

Joulukuun ajan blogin lukijana sulla on mahdollisuus tilata alle 4% paistijauhelihaa -30% hintaan sähköpostilla mikko.salmia@k-market.com (Kangasalantie 120). Tilaus max 3kg/tilaaja. Normaalisti lihan hinta on 13,90€/kg ja nyt siis se kustantaa vain 9,73€/kg. Kannattaa ehdottomasti laittaa tilausta, jos olet Tampereella päin liikkumassa joulukuun aikana. Tilaukset tulee tehdä kahta päivää ennen noutoa.

Sellainen kokemus tällä kertaa. Pakko todeta, että jokapäivä voi oppia jotain uutta. Mielenkiintoista, eikö?

 

 

Comments(8)

Clarissa
10.12.2015 At 7:00 pm

Oijoi! Kuulostaapa hyvältä! Pitää pistää muistiin tää juttu 🙂

  susannamustajarvi
  11.12.2015 At 7:00 pm

  Kannattaa ehdottomasti!

Miia
14.12.2015 At 7:00 pm

Pakastatko usein jauhelihan, jos ostat isomman satsin kerralla? Itse kun syön jauhelihaa kerralla 50g niin peruskokoisesta 400g rasiasta syökin jo kahdeksan ateriaa, eikä tuppaa säilyä. Varsinkaan näin alhaisessa rasvassa oleva liha. Saakohan Vehmaisista tilattua esim 3 kiloa jauhelihaa mutta pakattuna niin, että vain 150grammaa on yhdessä rasiassa, eli siis useampaan rasiaan.
Kuinka paljon itse syöt jauhelihaa yhdellä aterialla?

  susannamustajarvi
  14.12.2015 At 7:00 pm

  Moikka! Jep, mä pakastan lihan ja tosiaan tuo liha kun on noin rasvaton niin ei säily kuin muutaman päivän jääkaapissa.
  Mä uskosin että onnistuu. Sähköpostilla kun tilaat niin voit laittaa toivomuksen että liha pakataan 150g rasioihin.
  Mä syön yhdellä aterialla 150g lihaa (raakapaino). Eli päivässä mulla menee 300g.

J4R1.T
17.1.2016 At 7:00 pm

Vinkkinä muualla asuville, olen ostanut ihan Prismoista Snellmannin Rotukarjan jauhelihaa joka ravintotaulukon mukaan on 4% vaikka sitä ei erityisemmin paketin etupuolella mainitakaan!

J4R1.T
17.1.2016 At 7:00 pm

Vinkkinä muualla asuville, olen ostanut ihan Prismoista Snellmannin Rotukarjan Paistijauhelihaa joka ravintoarvotaulukon mukaan on 4% vaikka sitä ei erityisemmin paketin etupuolella mainostetakaan!

http://www.snellman.fi/fi/tuotteet/rotukarjan-paistijauheliha

  susannamustajarvi
  19.1.2016 At 7:00 pm

  Kiitos vinkistä!!

Mikko
23.2.2016 At 7:00 pm

Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.