Joulutarina – Peetun ensimmäinen joulu!

Lapsen syntymän jälkeen kaikki juhlapyhät ovat saaneet uudenlaisen merkityksen. Joulu on ollut aina yksi odotetuimmista juhlista ja sitä se oli tänäkin vuonna. Lisäksi saimme juhlia aatonaattona Peetun puolivuotispäivää.

Minulle on todella tärkeää saada viettää joulun pyhät yhdessä ja samassa paikkaa.

Nykyään on hyvin tyypillistä, että jouluna perheet matkustelevat omien sukulaisten välillä ja joulu saattaakin olla melkoista reissaamista paikasta toiseen. Liikkuminen paikasta toiseen voi olla hyvinkin kuormittavaa. Itse olen halunnut päästä tällaisesta täysin eroon. Mieheni perheen kanssa vietämme joulun aina ennen joulua, ja aatonaattona suuntaamme vanhempieni ympärivuotiselle mökille, jonne kokoontuu meidän koko lähisuku. Minulle on todella tärkeää saada viettää joulun pyhät yhdessä ja samassa paikkaa. 

Tämä joulu oli erityinen ollessaan Peetun ensimmäinen. 

Tämä joulu oli erityinen ollessaan Peetun ensimmäinen. Halusin siis kaiken olevan mukavaa ja rentoa. Aattoa edeltävä yö menikin aivan loistavasti, sillä Peetu heräsi vain kerran. Ensimmäinen herätys oli vasta kello 5:30. Joulussa minulle on tärkeää herätä aattona mökiltä, sillä aatto alkaa aina mummun tekemällä riisipuurolla yhdessä koko perheen kanssa. Myös Peetu pääsi nauttimaan hänelle tehdystä riisipuurosta.

Peetun päivärytmi on muokkautunut todella säännölliseksi viimeisten kahden kuukauden aikana. 

Jouluaatto meni kuten monet muutkin päivät kellontarkasti päiväunien ja aterioiden suhteen. Peetun päivärytmi on muokkautunut todella säännölliseksi viimeisten kahden kuukauden aikana. Se helpottaa huomattavasti asioiden tekemistä, kun pystyy hiukan jo ennakoimaan. Myös ruokailut ovat muokkautuneet säännöllisiksi. Syömme viisi ateriaa päivässä.

Tonttu oli tuonut yön aikana Peetulle ja muille suvun lapsille lahjat kuusen alle. 

Yön aikana tonttu oli tuonut Peetulle ja muille suvun lapsille pienet lahjat kuusen alle. Paketista löytyi pehmeä pallo, joka vaihtaa väriä lämmön mukaan. Meillä ei ollut vielä Peetulle palloa laisinkaan ja se osoittautui heti ihan hittituotteeksi. Peetu nauroi ja kiljui kun vieriteltiin sitä yhdessä. Myös serkkujen pieni koira oli tämän joulun ehdoton hitti. Peetu rakastaa seurailla koiran liikkeitä, ja nauraa räkättää koiralle. Kauhulla jäämme odottamaan mitä sitten tapahtuu, kun Peetu lähtee liikkeelle. Saako koira enää olla ollenkaan rauhassa?

Aamun ensimmäisten päikkäreiden jälkeen oli ulkoilun aika. Peetu oli luonnollisesti mukana. Pelailimme yhdessä erilaisia ulkopelejä ja haimme samalla itsellemme hyvää ruokahalua. Samalla mökille saapuivat vielä minun isovanhemmat ja kummit. Joulun juhla-ateriasta pääsimme nauttimaan Peetun nukkuessa pitkiä päiväunia ulkona raittiissa ilmassa.

Jännitin hiukan etukäteen, miten Peetu reagoi joulupukkiin.

Ruokailun ja Peetun heräämisen jälkeen saapui joulupukki. Jännitin hiukan etukäteen, miten Peetu reagoi pukkiin. Mutta se meni paremmin kuin hyvin. Peetu naureskeli tarttuen välittömästi pukin partaan ja alkoi repiä sitä.

Ilta vielä huipentui joulusaunaan ja paljuun. Oli ihana seurailla, kuinka Peetu viihtyi saunassa ja paljussa. Jotta Peetu pääsi kokemaan nämä meidän perheelle tärkeät perinteet, oli palju jätetty hieman viileämmäksi ja saunassa ei Peetun ollessa heitetty ollenkaan löylyjä.

Ilta vielä huipentui joulusaunaan ja paljuun!

Kyllä tällaisen päivän jälkeen Peetulla sekä äidillä tuli uni nopeasti silmään. Olen onnellinen, kun saimme päivän menemään jouhevasti Peetun tahtisesti, ja myös niin että Peetu pystyi olemaan kaikessa mukana. Mielestäni on tärkeää pitää perheen perinteistä kiinni. Joulu tällaisenaan olikin juuri yksi tärkeimmistä perinteistä.

Millaisia perinteitä teidän joulussa on?

By Susanna

Lue myös: 

Riittämättömyyden tunne äitiyslomalla – Olenko ainoa, joka luo paineita itselleen?

Onko sinun syli aina avoinna lapsille? – Kosketuksen merkitys on valtava!

Mitä on äitiyden tuoma yksinäisyys? – Vinkkejä yksinäisyyden selättämiseen

  • Share:

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.