TOP 3 vinkkiä loman viettoon

Kaikki hyvä loppuu aikanaan..

..ja niin alkaa käymään vähiin loma Dubain auringon alla.

On ollut aivan huikea loma. Ja koska jälkiviisas on aina hyvä olla, tässä tulee mun top 3 vinkkiä loman viettoon.

IMG_8329

IMG_8379

 1. Älä suunnittele lomalle aikataulua.

Usein meillä on tapana suunnitella lomalle aikataulu, että ehtii tehdä ja nähdä kaiken. Multakin kysyttiin ennen lomaa, että oonko suunnitellut loman hyvin, koska olen vaan viikon Dubaissa, ja että ehdin nähdä kaikki. Mä lähdin lomalle tuttuun tapaan niin, että lentokoneessa vasta aloin miettimään, että mitähän kohteessa mahtaa olla, mitä siellä on edes nähtävää. Liika suunnittelu mun mielestä tappaa spontaaniuden ja tuo lomaan turhaa stressiä. Ja mitä sillä loppujen lopuksi on väliä, että mitä sitä näkee ja kokee. Pääasia on, että on nauttinut lomasta ja fiilis on ollut mahtava. Ja tästä päästäänkin sopivasti seuraavaan aiheeseen.

IMG_8397

IMG_8358

2. Tee just sitä mitä haluat. Ihan sama mitä lomakohteesta on suositeltu nähtävän. Lepää, älä ota stressiä.

Kuinka moni uskaltaa jättää käymättä jossain kuuluisassa nähtävyydessä, jos vaan yksinkertaisesti ei huvita kierrellä nähtävyyksiä? Onko loma onnistunut, jos on vaan nukkunut, levännyt ja käynyt salilla? Mun mielestä on. On rohkeaa tehdä lomasta oman näköisensä. Aina ei tarvitse nähdä kaikkea, jos ei vaan huvita. Loman tarkoitus on rentouttaa, ei väsyttää tai kerätä lisää stressiä juoksemalla paikasta toiseen.

IMG_8362

3. Syö terveellisesti ja liiku.

Lomalla usein otetaan lisäkiloja, koska syödään paljon epäterveellistä ruokaa ja liikutaan vähän. Loman jälkeen on usein ähky ja loman jälkeen aloitetaan taas kuntokuuri. Sama on tehty juuri ennen lomaa ja taas sama jatkuu loman jälkeen. Onko siinä mitään järkeä? Jos haluat nauttia lomasta, syö terveellisesti ja liiku lomallakin. Lomaan kuuluu myös herkuttelu, mutta ei niin, että se tekee huonon ja “tukkoisen” olon.

IMG_8399

IMG_8342

Lomat alkaa pikku hiljaa taas oleen ajankohtaisia meillä jokaisella vuorollaan. Mun mielestä on hyvä miettiä jo etukäteen, että millaisella fiiliksellä haluaa loman viettää. Siihen me kaikki voimme itse vaikuttaa.

IMG_8394

Lauantaina 9.4 palaankin heti sorvin ääreen ja vuorossa olisi Pohjoismaiden monipuolisin kamppailu- ja urheilutapahtuma Nordic Fightexpo Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Mä oon juontamassa siellä yhdessä Oskari Palomäen kanssa. Tuu paikalle tsekkaan meno. Tiedän, että tulossa on aivan huikea päivä. Nähdään siis siellä!

Tapahtuman ohjelmaan pääset tästä.

 

 • Share:

Comments(4)

Tuija
8.4.2016 At 1:39 pm

Itsellä kohta lähtö Kroatiaan ja seuraavana listalla on ehdottomasti tuo pitkäaikainen haave Dubai! Syksyllä kisojen jälkeen olisi suunta varmasti sinne 🙂

  susannamustajarvi
  12.4.2016 At 1:39 pm

  Ehdottomasti Tuija kannattaa mennä. Suosittelen!
  Ihanaa Kroatian lomaa! Mä oon kuullu että se on aivan ihana paikka ja ehkä seuraavaksi sitten sinne.

NInna
9.4.2016 At 1:39 pm

Kiitos. Olen menossa Mallorcalle toukokuussa isän kanssa ja nämä yksinkertaiset ja toisinaan myös itsestään selvät vinkit otamme huomioon! Liika suunnittelu tosiaan tappaa lomafiiliksen. Me olemme aina menneet sään, paikallisen tarjonnan, ohjelman ja ennen kaikkea oman fiiliksen mukaan. Onko pakko mennä suunnitellulle markkinareissulle vaikkei huvittaisi? Eikä rannalle voi mennä voi sataa vettä kaatamalla. Ennen tuli “suorituspaineita” että pitäis mennä kaikenlaisille retkille ja nähtävyyksille, mutta viime vuonna oivalsin ettei ole pakko mennä jos ei huvita tai jaksa. Joten treenasimme siitä mistä eniten pidämme ja jätimme ne museot rauhaan. Oikein?

  susannamustajarvi
  12.4.2016 At 1:39 pm

  Ninna, tosi hyvää pohdintaa. Noita juuri itsekin oon miettinyt.
  Aivan ihanaa Mallorcan lomaa, kun se alkaa. Ja nautihan lomasta juuri siten kuin itse haluat!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.