Kun pieni asia muuttuu merkitykselliseksi

Mulla oli keskiviikkona viikoittainen kuntotsekki Harrin kanssa FitFarmin toimistolla. Olen saanut toiveita siitä, että kirjoittaisin hieman enemmän kisadieetistä. Mielelläni jaan ajatuksia dieettiin liittyen, mutta haluan kuitenkin korostaa, että kaikki mistä kirjoitan, on täysin mulle yksilöityä, joten nämä ei toimi kaikilla ja itse asiassa nämä jutut toimii vain mulla. Ja sen vuoksi, jos olet valmennuksessa, niin muista luottaa omaan valmentajaasi ja teidän tekemiseen.

Kuntotsekissä tuttuun tapaan otettiin kuntokuvat, jonka jälkeen mitattiin mun kehonkoostumusta pihtien avulla. Tää on kyl hyvä tapa mitata kehitystä, koska enää en itse näe kehitystä juurikaan. Pihtien avulla kun selviää rasvaprosentti ja sitä kautta myös kehittyminen. Viikko sitten mun rasvaprosentti oli 12,7 ja nyt viikkoa myöhemmin se oli 11,5. Eli mukavasti on laskenut viikon aikana. Saa olla tyytyväinen, vaikka en kehitystä peilistä näekään. Kunto paranee pikku hiljaa. Paino ei juurikaan ole laskenut dieetin aikana, vain reilu kilon verran ja kohta on menty kolme viikkoa kisadieetillä. Ennen dieettiä mulla oli kevään kisapainoon tullut noin 5kg lisää.

IMG_3590

Tuliko muutosta treeneihin tai ruokavalioon?

Kisadieetti mulla alkoi treenien suhteen reilu kaksi viikkoa sitten siten, että salitreenejä teen neljä, yhden porrastreenin ja kolme 60min aamuaerobista viikossa. Ruokavalio on pysynyt samana, kaloreita on vain laskettu.

Tällä viikolla treeniin tuli hieman lisäystä. Kahden salitreenin päälle teen myös 20 minuutin aerobisen harjoitteen esimerkiksi crosstrainerilla. Tällä hetkellä yhteensä eri harjoitteita viikon aikana on kymmenen. Viimeistään nyt olen super onnellinen, että jään reilu viikon päästä pois vuorotyöstä, koska kyllähän tuollainen treenimäärä tarvitsee aika paljon aikaa. Levon merkitys myös kasvaa koko ajan, joten mielelläni aikataulutan päiväni jatkossa treenien ja levon mukaan.

Ruokavalio ei oo juurikaan mulla muuttunut dieetin aikana, koska olen ympärivuoden hyvin kurinalaisella ruokavaliolla. Nyt kuitenkin tuli pieni muutos, joka voi joidenkin mielestä kuulostaa hyvinkin lapselliselta ja naurettavalta, mutta mulle se on osoittautunut suureksi asiaksi. Ja tää muutos on niinkin iso kuin että mun banaani poistettiin treenin jälkeen ja tilalle tuli ennen treeniä viinirypäleitä. Mulle tuo banaani on ollut koko kahden vuoden ajan erittäin tärkeä. Se on ollut palkinto hyvin tehdystä treenistä. Se on ollut sellainen herkkupala treenin jälkeen. Ja nyt se on pois! Harri totesikin, että usealle kilpailijalle juuri tuo banaani on tärkeä juttu.

IMG_3489
mä ja ystäväni banaani puolitoista vuotta sitten 🙂 kuva: Jimi Soinila Photography

 

En kuitenkaan halua valittaa, lähinnä mua naurattaa, että  miten noin pieni asia on voinutkin muuttua näin merkitykselliseksi. Mulla on tähän asti ollut todella helppoa dieetilläkin ja dieetti on mennyt todella kivuttomasti. Enköhän yhden banaanin pois jättämisen kestä 🙂 Uskon ainakin vakaasti niin! 🙂

 

Onko sulla jotain sellaista ruoka-ainetta, josta et mistään hinnasta suostuisi luopumaan?

 

Comments(6)

Mikko
20.8.2015 At 7:30 pm

Kyllä se tuo banaani päivässä on ehdoton, on se vaan niin hyvää ! Itse yleinsä aamupuuroon heitän sekä ennen treeniä smoothieen. Sinun pitänee hommata banaanin makuista jauhoa palkkariin, mikäli tälläinen löytyy 🙂

  susannamustajarvi
  20.8.2015 At 7:30 pm

  Jep. Oon sun kanssa samaa mieltä.
  Kyl se täytyy olla aito banaani! 😂✌🏼️

Jade-Yolanda
20.8.2015 At 7:30 pm

Hauskaa lukea ihan samanlaisia ajatuksia kuin itselläkin on 😀 Sitä tunnetta ei vaan voi millään ymmärtää ennen kuin on kokenut tällaisen vähän askeettisemman ruokavalion. Banaanin poistumisen vielä kestän/kestin jotenkuten, mutta jos multa aamupuuro lähtee pois ruokiksesta niin menee maailmankirjat sekaisin! 😀

-Jade
http://busybeingbodylicious.fitfashion.fi/

  susannamustajarvi
  23.8.2015 At 7:30 pm

  Toi on totta. Aamupuurosta en itsekään luopuisi mistään hinnasta. 🙂 toivotaan että niin ei tuu käymään. Miten sulla on mennyt dieetti?

Riikka
21.8.2015 At 7:30 pm

Mietin tuota kysymystä ja täytyy todeta, että en haluaisi luopua vapaudesta syödä juuri sitä ruokaa mitä haluan. Mulla ei olisi ikinä itsekuria tohon hommaan 🙂
Oot kyllä huikeen hyvässä kunnossa ja näytät todella hyvältä! Tsemppiä jatkoon ja kisoihin 🙂

  susannamustajarvi
  23.8.2015 At 7:30 pm

  Se on kyl totta, ja onneksi kaikkien ei tarvitsekaan. Tää on vain yksi tapa elää. Hienoa olisi, että jokainen löytäisi sen oman juttunsa. Ruoka on suuri osa meidän kulttuuria ja se on isossa roolissa hauskapitoa ja rentoutumista, joten siitä ei monetkaan helposti halua luopua, eikä toki kuulukkaan.
  Kiitos! Tsemppiä myös sinne sinulle!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.