Mikä valmennustyössä on tärkeintä?

Tänään on ollut ihan mahtava päivä. Niinkuin oli eilenkin. Huomisesta tulee varmasti yhtä hyvä, ellei parempi! Ja tiedättekö miksi? Mä niin pidän siitä, mitä tällä hetkellä teen työkseni. Olen erittäin onnekas, sillä saan tehdä työtä, josta nautin aivan valtavasti. Työni valmentajana on yhtä vuoristorataa, niinkuin on elämäkin. Ja se tekee siitä niin hienoa! Mulla on aivan mahtavia valmennettavia, joiden rinnalla saan kulkea. Saan olla mukana jakamassa monien ihmisten elämän tuomia ilon ja surun hetkiä. Valmennettavieni kanssa olen saanut kokea monia onnistumisen hetkiä, mutta myös haasteita, joista ollaan yhdessä selvitty ja selvitään jatkossakin. Onnistumisen hetket antavat voimaa, kun taas haasteiden kautta opitaan jälleen uutta, ja noustaan entistä vahvempina ylös.

File 8.12.2015 16.58.42
Niin ylpeä valmennettavastaan, Hanna <3

Valmennustyössä pidän tärkeänä sitä, että olen tukemassa ja jakamassa myös heikkoina hetkinä valmennettaviani. Me onnistutaan yhdessä, ja juhlitaan sitä yhdessä, mutta me myös epäonnistutaan yhdessä. Mä olen jokaisen rinnalla, kävi miten kävi.

Lastensuojelu- sekä päihde- ja mielenterveystyössä tärkeää on läsnäolo. Se, että vain ollaan hetkessä, kohdataan ihmiset sellaisina kuin he ovat, kaikkina hetkinä, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Jokainen ihminen ja hetki on arvokas. Pienetkin eleet ja teot ovat merkityksellisiä. Näitä asioita pyrin noudattamaan myös valmennustyössäni. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti edelleen tekemässä työvuoroja myös vanhassa työpaikassani, jotta tämä asia ei koskaan unohtuisi. Se on mun mielestä tärkeintä, mitä valmentajan tulisi osata.

File 8.12.2015 16.57.26
Tärkeintä on olla läsnä!

Tänään mulla päättyi yksi valmennussuhde, joka on ollut todella antoisa ja mieleenpainuva. Mulla on tapana tehdä työtä koko sydämestä ja intohimolla, ja se tuo myös haastetta siinä kohtaa kun pitää päästää irti ja luottaa, että valmennettavan omat siivet kantaa. Luotan valmennettaviini, ja uskon, että he pärjäävät. Heidän hyvinvointi on mulle niin tärkeää, että välillä kuitenkin asiakassuhteesta luopuminen vaatii kovasti työtä. 🙂 Tämä eroahdistus taitaa olla yksi valmennustyön haasteista, mutta joka kerta olen päässyt sen yli, joten enköhän nytkin! 🙂

Olen kiitollinen ja vaan niin ylpeä jokaisesta valmennettavastani!

Teen työtä, josta nautin suunnattomasti ja sen vuoksi myös haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi valmentajaksi. Olisi hienoa kuulla, millainen on hyvä valmentaja sun mielestä?

Comments(2)

Karolina
10.12.2015 At 7:00 pm

Moikka!

Mun mielestä on tärkeää, että valmennettava tuntee valmentajan tuen ja että molemmilla on jokin tietty tavoite tai päämäärä tiedossa 😊

Pystytkö muuten ikinä samaistumaan valmennettaviesi tilanteisiin tai ongelmiin? Monesti varmaankin esim. erilaisiin ajatuksiin tai tilanteisiin?

    susannamustajarvi
    10.12.2015 At 7:00 pm

    Moikka! Oon sun kans samaa mieltä.

    Kyllä pystyn ja usein tuleekin tilanteita, että mieleen tulee ajatuksia miten itse olen tilanteissa toiminut ja se, että näin jälkikäteen mietittynä miten olis kannattanut toimia.

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.