Milloin aitous tulisi muotiin?

Mitä mieltä sä oot tämän päivän sosiaalisesta mediasta ja kauneusihanteista? Mä olen pohtinut viime aikoina paljon sitä, että miten sosiaalinen media vaikuttaa meihin ihmisiin. Instagram täyttyy nykyään yhä enemmän kuvilla, joissa esitellään omaa vartaloa. Yhä enemmän ja useammat ihmiset julkaisee itsestään puolialastomia kuvia, joissa vääntäydytään hyvin epäluonnollisiin asentoihin näyttääkseen paremmilta. Naiset korostaa pakaraa ja rintoja, kun taas miehillä rinta, selkä ja hauis näyttelee elämässä pääosaa. Onko tää enää oikeasti normaalia? Mikä meitä ihmisiä vaivaa? Miksi me teemme näin?

Mun silmään jokainen omaa vartaloa esittelevä kuva näyttää surulliselta. Sellaiselta, että siinä haetaan huomiota muilta, ei olla tyytyväisiä itseensä. Miksi sitä huomioo tarvitsee hakea? Eikö enää riitä, että on onnellinen omassa elämässään, vaan kaikki pitää jakaa muille, jotta se olisi todellista?

Mä olen pohtinut asiaa historian kautta. Ja esimerkkinä ajatus siitä, että ennen vanhaan nainen, joka toi itseään seksuaalisella tavalla esille oli halpa. Siis oikeasti halpa, jota ei kovinkaan paljoa kunnioitettu. Itseään kunnioittava nainen ei esitellyt itseään tai tuonut itseään esille oman vartalonsa kautta. Viisas nainen pärjäsi muilla keinoilla, ei tarvinnut keikistellä puolialasti kuvissa. Mihin tämä ajatus on kadonnut? Vai onko se?

3108-006-2

Meille fitnessurheilijoille on lajille luontaista olla vähissä vaatteissa kisoissa, mutta tuleeko sitä tehdä jatkuvasti? Tämä ilmiö on levinnyt nyt laajemmalle. Nykyään kaikki treenaavat ihmiset jakaa omia kehityskuvia omista lihaksistaan. Mietitkö sä kun ostat vaatteita tai pukeudut, että miten oma pakara tai rintavarustus tulee parhaiten esille? Miksi?

Mä ihailen ihmisiä, joilla elämässä on muutakin sisältöä, kuin oma vartalo ja sen esitteleminen. Usein jopa sellaiset ihmiset on paljon onnellisempiakin. Olen omille valmennettavillenikin usein sanonut, että rasvaton vartalo ja isot lihakset eivät tuo onnea. Usein oma pää ei edes näe sitä mitä muut näkevät. Oma silmä sokaistuu sille kehitykselle mikä vartalossa tapahtuu silloin kun puhutaan vartalon muokkaamisesta. Laihduttaminen on asia erikseen, jos puhutaan ylipainosta. Mutta jos puhutaan siitä, että on paljon kauniita ja komeita ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä omaan vartaloonsa. Eikö se ole silloin jo hiukan vääristynyttä?

Milloin luonnollisuus ja aitous tulisi muotiin? Milloin riisutaan kaikki kulissit ympäriltä ja uskallettaisiin olla sellaisia kuin ollaan?

Uskallatko sä olla oma itsesi vai pukeudutko sä samaan muottiin kuin muutkin ripsien, kynsien, hiustenpidennysten ja pakarajumppien tai hauispumppausten kanssa?

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.