Missistä bikini fitness kilpailijaksi

Taas on se aika vuodesta, kun uudet missifinalistit tekee kiertuettaan ja pian taas kruunataan uusi missikolmikko. Omasta missikiertueajasta on jo kulunut tovi. Aina tähän aikaa vuodesta muistelen usein omaa missivuotta ja siihen liittyviä asioita. Pakko kyllä todeta, että välillä mulla herää pientä kateutta nykyajan missikilpailuita kohtaan, sillä onhan ne nyt jo paljon hienompia juttuja mitä missit saa ja pääsee kokeen. Meidän aikana ei juuri muuta kiertueeseen kuulunut kuin näytökset ja joitakin kuvauksia. Ei ollut liikunnallisia ohjeistuksia, ei ohjeita esiintymiseen, eikä mitään matkoja saatika stailausta. 

DSC04623
http://misssuomi.kuvat.fi/kuvat/
DSC03454_1000
http://misssuomi.kuvat.fi/kuvat/
DSC04059_1000pix
http://misssuomi.kuvat.fi/kuvat/

Hienoa on, että kaikki menee eteen päin. Missikisat oli jo jonkin aikaa hyvin kaukana tästä ajasta, joten uudistus tuli todellakin tarpeeseen. 

Tänään ajattelin hiukan kirjoittaa siitä, miten missikisat vuonna 2008 on osaltaan vaikuttanut siihen mitä minä olen nykypäivänä ja mikä vaikutus misseydellä on ollut esimerkiksi nyt tähän bikini fitness kilpailun valmistautumiseen. 

Palataanpa hiukan ajassa taakse päin ja vuoteen 2008, jolloin minut siis kruunattiin Miss Suomen 1. perintöprinsessaksi. Ennen kilpailuja mulla ei ollut koskaan käynyt edes mielessä, enkä ollut haaveillut, että haluaisin osallistua missikisaan. Tämä oli ehkä jotenkin hieman erikoista, että miksi sitten siellä kisoissa ylipäätänsä olin.  Jostain syystä sinne kuitenkin eksyin. Mehän osallistuttiin kilpailuun yhdessä mun hyvän ystävän kanssa. Mukana oli myös toinen kaveri, eli en ollut siellä yksin. Hauskinta siinä olikin se, että me ei oikein oltu mitenkään valmistauduttu. Kaikki oli hyvin uutta, eikä meitä juuri siellä edes ohjeistettu tai autettu. Siellä sitä sitten oltiin kiertueella, täysin pihalla kaikesta. Välillä kun niitä kiertueaikoja pohtii niin tulee jopa pientä ahdistusta. Mutta uskon, että kaikella on ollut tarkoituksensa ja se mitä silloin yhdessä ystäväni kanssa koettiin oli hyvin kasvattavaa henkisesti. Me oltiin aika nuoria, joka näkyy mun mielestä ulkonäössäkin. Olen erittäin tyytyväinen, että tänä vuonna mukana on reilusta yli 20 vuotiaita. Meidän aikana kaikki oli kahden kympin kieppeillä. Itse olin 19-vuotias. Koen, että liian nuori vielä tuohon maailmaan. 

DSC04361

Kaikki asiat tuli opittua siis kantapään kautta. Kruunauksen myötä aloin tekemään mallintöitä ja sen kautta olen oppinut hyvin paljon esiintymään. Olen myös oppinut kantamaan ylpeänä omaa vartaloani. Tiedän miten ja missä asennossa pystyn tuomaan vahvuuteni esille. Olen myös oppinut olemaan tyytyväinen itseeni ja kehittämään omia taitojani. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Olen myös oppinut pyytämään apua ja kysymään palautetta omasta toiminnasta. Mallintöiden kautta opin myös nauttimaan esiintymisestä. Lavalla kävely, koreografiat ja näytöksissä esiintyminen on tullut tämän seitsemän vuoden aikana hyvinkin tutuksi. Missin ja mallintyö on osaltaan opettanut itseluottamusta ja kovuutta. Mallimaailma on raakaa. Siellä harvoin saa positiivista palautetta. Ainoa palaute on se, että jos töitä riittää niin se on merkki siitä, että jotain on ehkä tehnyt oikein. Jäin itse pois toimiston listoilta jo muutama vuosi sitten ja olen tehnyt mallintöitä yrittäjänä. Olen nauttinut siitä, että olen saanut itse neuvotella sopimuksista. Olen myös päässyt tekemään tuottajan töitä ja sitä kautta näytöksiin koreografioita. Eteenpäin siis on menty.

DSC06430Miss Suomi kilpailun myötä opin myös sosiaalisen median merkityksen. Minulle tuli hyvinkin tutuksi julkisen työn vaarat ja mahdollisuudet. Opin myös puhumaan (voi kuulostaa hassulta, mutta totta on, että en osannut puhua:)) ja olemaan innostunut, iloinen ja ulospäinsuuntautunut haastatteluissa. Missivuoden aikana opin myös paljon itsestäni. Millaisen kuvan haluan muille antaa itsestäni? Millainen haluan olla? Olin hyvin arka enkä osannut tuoda itseäni esille niinkuin halusin. Siihen aikaan emme saaneet mitään tukea esiintymiseen, joten asiat tuli itse kokeilla ja oppia. Olen onnellinen kaikista kokemuksista, ovat ne sitten olleet mahdollisuuksia tai vastoinkäymisiä. Missivuosi ja sen tuomat tilanteet ja kokemukset ovat osaltaan kasvattaneet musta sellaisen mitä olen tänä päivänä. Olen onnellinen, että lähdin kilpailuun mukaan, sillä ilman sitä, en olisi tällainen kuin nyt olen.

DSC06587_v2b_1000pix

Ehkä yksi tärkeimmistä opeista kilpailuun liittyen oli se, että en lähde enää koskaan mihinkään kilpailuun valmistautumatta. Päätin, että jos joskus vielä kilpailen, teen kaikkeni, että minulle ei jää jossittelun varaa. Teen kaiken 100% ja sen jälkeen katson mihin se riittää. Menestyminen kovan työn jälkeen tuntuu paljon herkullisemmalta kuin menestyminen, vaikka et olisi tehnyt sen eteen mitään. Omaksuin tuon periaatteen myös muuhunkin elämään. Haluan kehittyä ja oppia kokemuksista. Miss Suomi kilpailu oli yksi parhaimmista opettajista. 

IMG_0027004

Koen, että tänä päivänä olen valovuoden päässä tuosta missi ajasta. Mitä kaikkea tähän seitsemään vuoteen mahtuukaan? Kuvissa vuonna 2008 on nuori ja hiukan pelokas tyttö, ja tänä päivänä kuvissa nään itsevarman ja onnellisen naisen, joka todella tietää mitä haluaa. Matka tähän päivään ei ole ollut helppo. Se juuri onkin parasta. Tiedän, että nyt olen vahvempi kuin koskaan. Eikä kehitys tähän lopu. Paljon on vielä asioita, joita haluan oppia. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin, mutta nyt ollaan pian sen hetken äärellä, että saan nauttia tekemästäni kovasta työstä. Ja tätä hetkeä odotan jo todella innolla!

Ja muuten seuraavat kuvat ovat viikon takaisista kuvauksista.. näitä saatte pian nähdä lisää 🙂 Kiitos kuvista Tomi Rehellille, meikistä ja hiuksista Prime Hair And Beauty Designin Tuija Leivolle ja mahtavasta kuvauspaikasta Pirkanmaan autohitsaus keskukselle Nokialle. 

KH7A2729
Kuva: Tomi Rehell, Hiukset ja meikki: Prime Hair And Beuty Design / Tuija Leivo, Kuvauspaikka: Pirkanmaan autohitsaus keskus/Nokia

Hieno on ollut matka vuodesta 2008 tähän päivään, enkä vaihtaisi päivääkään. Olen tyytyväinen, että olen päässyt tähän. Olen tehnyt kovasti töitä monien asioiden eteen. Ja se jos joku tuntuu hyvältä! 

Kannustan kaikkia kulkemaan kohti omia unelmia. Haastakaa itseänne olemaan paras versio itsestänne! 

★Susanna

Kuva: Tomi Rehell
Kuva: Tomi Rehell, Hiukset ja meikki: Prime Hair And Beauty Design / Tuija Leivo, kuvauspaikka: Pirkanmaan autohitsaus keskus/Nokia

Comments(6)

Kari Hänninen
9.4.2015 At 8:49 pm

Kerrassaan huikean upea muutos!!! Pidä sama tsemppi tulevaisuudessakin! T Kari

  susannamustajarvi
  9.4.2015 At 8:49 pm

  Kiitos paljon Kari! Pidän tsempin tulevaisuudessakin. Kiitos mukavasta kommentistasi!

Eve / Queen Of Everything
10.4.2015 At 8:49 pm

Mä en edes tiennyt että olet entinen missi, hupsista heijakkaa, huomaa etten paljon missitouhuja ole seurannut 🙂 Mutta tosi kiva tää postaus, avasi paljon ja muutos sun kohdalla on ollut erittäin hyvä. Näytät tosi hyvälle ja toivotan tsemppiä jatkoon! 🙂

  susannamustajarvi
  10.4.2015 At 8:49 pm

  Kiitos! Työtä on kovasti tehty. Lähinnä ehkä omien korvien välissä.

Jade-Yolanda
11.4.2015 At 8:49 pm

On kyllä hieno muodonmuutos! Näytät todella hyvältä ja tuo kunto on todella kova 😉 Montaa nimeä on tunnistanut Fitness Classicin pitkän sarjan listasta, mutta peukut on kyllä sun puolella 🙂

  susannamustajarvi
  11.4.2015 At 8:49 pm

  Kiitos paljon Jade-Yolanda! Peukkuja tarvitaan ja kaikki kannustus ja tsemppi on korvaamatonta. Kiitos! Nöyrästi mennään täysillä loppuun saakka ja katsotaan sitten mihin se riittää.
  Mukavaa viikonloppua!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.