Missistä nimekkäiden bikini fitness kilpailijoiden joukkoon

Kevään Fitness Classic kisojen alla kirjoitin aiheesta missistä bikini fitness kilpailijaksi postauksen. Muistan vieläkin elävästi sen tunteen, kun olimme missi finaalissa. En ollut tyytyväinen itseeni. Tiedän, että musta olisi ollut paljon enemmän, mutta en osannut tuolloin valmentautua ja valmistautua kisaan siten kuin olisin halunnut. Tuo jäi harmittamaan ja Miss Suomi kilpailun jälkeen päätin, että en enää koskaan osallistu mihinkään kilpailuun niin, että en ole valmistautunut parhaalla mahdollisella tavalla. Reilu puoli vuotta sitten tein uuden nousun ja nousin ensi kertaa bikini fitness kisalavalle Helsingin Kulttuuritalolla. Silloin tiesin, että mulla ei ole kuin mahdollisuus, mahdollisuus onnistua, sillä olin tehnyt parhaani, olin tehnyt kovasti töitä. Puskin täysiä kohti omia unelmia. JA unelma toteutui, kun voitin oman sarjani ja lähdin edustamaan Suomea EM-kilpailuihin. Nyt olen jälleen uuden äärellä, kun on enää kaksi yötä Bikini Fitnessin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun. Vaihde on ollut koko kesän ja syksyn kutosella, ja kaasu on todellakin ollut pohjassa.

KH7A8139

KH7A8108

Mutta palataanpa hiukan vielä ajassa taakse päin ja vuoteen 2008, jolloin minut siis kruunattiin Miss Suomen 1. perintöprinsessaksi. Ennen kilpailuja mulla ei ollut koskaan käynyt edes mielessä, enkä ollut haaveillut, että haluaisin osallistua missikisaan. Tämä oli ehkä jotenkin hieman erikoista, että miksi sitten siellä kisoissa ylipäätänsä olin. Jostain syystä sinne kuitenkin eksyin. Kuten aikaisemminkin olen kirjoittanut, me oltiin aika nuoria, joka näkyy mun mielestä ulkonäössä ja kaikessa olemuksessa. Olin 19-vuotias. Koen, että liian nuori vielä tuohon maailmaan.

DSC06177_1200pix

Kaikki asiat tuli opittua siis kantapään kautta. Kruunauksen myötä aloin tekemään mallintöitä ja sen kautta olen oppinut hyvin paljon esiintymään. Olen myös oppinut kantamaan ylpeänä omaa vartaloani. Tiedän miten ja missä asennossa pystyn tuomaan vahvuuteni esille. Olen myös oppinut olemaan tyytyväinen itseeni ja kehittämään omia taitojani. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Olen myös oppinut pyytämään apua ja kysymään palautetta omasta toiminnasta. Mallintöiden kautta opin myös nauttimaan esiintymisestä. Lavalla kävely, koreografiat ja näytöksissä esiintyminen on tullut tämän reilun seitsemän vuoden aikana hyvinkin tutuksi. Missin ja mallintyö on osaltaan opettanut itseluottamusta ja kovuutta. Mallimaailma on raakaa. Siellä harvoin saa positiivista palautetta.

DSC06430

Miss Suomi kilpailun myötä opin myös sosiaalisen median merkityksen. Minulle tuli hyvinkin tutuksi julkisen työn vaarat ja mahdollisuudet. Missivuoden aikana opin myös paljon itsestäni. Millaisen kuvan haluan muille antaa itsestäni? Millainen haluan olla? Olin hyvin arka enkä osannut tuoda itseäni esille niinkuin halusin. Siihen aikaan emme saaneet mitään tukea esiintymiseen, joten asiat tuli itse kokeilla ja oppia. Olen onnellinen kaikista kokemuksista, ovat ne sitten olleet mahdollisuuksia tai vastoinkäymisiä.

Ehkä yksi tärkeimmistä opeista oli se, että teen aina parhaani. Päätin, että jos joskus vielä kilpailen, teen kaikkeni, että minulle ei jää jossittelun varaa. Teen kaiken 100% ja sen jälkeen katson mihin se riittää. Menestyminen kovan työn jälkeen tuntuu paljon herkullisemmalta kuin menestyminen, vaikka et olisi tehnyt sen eteen mitään. Omaksuin tuon periaatteen myös muuhunkin elämään. Haluan kehittyä ja oppia kokemuksista. Miss Suomi kilpailu oli yksi parhaimmista opettajista.

Mennäänpä sitten pikaisesti viime kevääseen, jonka jälkeen mun elämä todella alkoi muuttumaan pikku hiljaa sellaiseksi, josta todella nautin. Juuri nyt teen arjessani niitä asioita joista nautin eniten. Elän tällä hetkellä omaa henkilökohtaista unelmaa! Olen löytänyt oman paikkani. Olen menettänyt paljon ihmissuhteita, mutta olen saanut myös muutamia aivan loistavia ihmisiä rinnalleni. Kevään kisojen jälkeen on tapahtunut paljon. Olen sisäistänyt täysin minulle sopivan elämäntavan. Nyt tiedän, että juuri näin haluan elää, tässä ja nyt! Olen kasvanut hirmuisesti henkisesti ja oppinut omista ajatuksistani ja persoonallisuudestani paljon. Tiedän, että juuri olemalla oma itseni riitän itselleni ja se saa luvan riittää myös muille. En aina voi miellyttää kaikkia, vaikka niin kovasti haluaisinkin.

fitnesssusanna2150419PP_244_vi

Tuttuun tapaan totean, että koen tänä päivänä olevani valovuoden päässä tuosta missi ajasta ja jopa viime keväästä. Kuvissa vuonna 2008 on nuori ja hiukan pelokas ja kiltti naapurintyttö, ja tänä päivänä kuvissa nään itsevarman, kunnianhimoisen ja onnellisen naisen, joka todella tietää mitä haluaa. Matka tähän päivään ei todellakaan ole ollut helppo. Se juuri onkin parasta. Ei elämän kuulukaan olla helppoa.

Tiedän, että nyt olen vahvempi kuin koskaan, ja huomenna vielä vahvempi. Paljon on vielä asioita, joita haluan oppia ja missä haluan kehittyä. Mutta nyt myös tiedän, että nyt olen tehnyt parhaani, nyt olen jälleen valmis nousemaan lavalle. Olen päättänyt jälleen tuoda parasta Susannaa lavalle kahden yön päästä!

Tulehan kannustamaan lauantaina klo 9 Nordic Fitness Expon messulavalle, kun kilpailen siellä Nicole Wilkins alkukilpailussa paikasta finaaliin ja Pohjoismaiden mestaruustittelistä.

I´m ready to rock! AGAIN!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.