Miten päästä eroon suorittamisesta?

Mulle yksi tärkeimpiä tavoitteita on aina ollut hetkestä nauttiminen ja tyytyväisyys elämään. Joskus kuitenkin saan itseni kiinni siitä, että suoritan elämääni. Olen aina kuitenkin pyrkinyt ja halunnut päästä eroon suorittamisesta. Tämä on todellakin asia, joka on helpommin sanottu ku tehty. Mä uskon siihen, että kukaan meistä ei oikeasti pysty oleen koko ajan hyvä, tehokas, aikaansaava ja tuottava, vaikka kuinka haluaisi. Välillä on hyvä olla tehoton ja ottaa rennosti, nauttia hetkestä ja ottaa omat tarpeet huomioon.

Miten edes päätyy suorittamaan omaa elämäänsä? Me kaikkihan haluamme vain olla järkeviä nykyihmisiä, jotka huolehtivat terveydestään, tekevät työnsä täysillä ja kehittävät itseään aina tilaisuuden tullen. Sehän on hyvä juttu, tai siltä se näin äkkiseltään kuulostaa. Juuri tuollainen on “ihanne” ihminen. Mutta sitä se ei aina ole.

ERS_0930

Miten sitten suorittamisesta pääsee eroon?

Suorittaminen loppuu siihen, kun alkaa ottaan huomioon ja kunnioittaan omia tarpeita.

On myös tärkeää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Kukaan ei ole superihminen ja se tulisi hyväksyä. Ihminen on valmis tekemään mitä tahansa tullakseen itsensä ja muiden hyväksymäksi ja arvostamaksi. Mutta ensiksi, hyväksy itse itsesi ja arvosta itseäsi!

Tässäkään asiassa ei ole oikotietä onneen. Poispääsy suorittamisen kierteestä ei oo helppoa. Jossakin vaiheessa on vain opeteltava hyväksymään itsensä myös väsyvänä ja riittämättömänä ihmisenä. Usein tää opitaan vasta, kun kohtaa jonkinlaisen kriisin, joka pakottaa pysähtyyn. Harmillista sinänsä. 

ERS_0912

Kenen elämää toteutat?

Me eletään hyvinvoinnin keskellä ja meille on tarjolla loputtomasti mahdollisuuksia toteuttaa ja kehittää itseämme. Niinpä me sitten teemme sitä, hullun lailla. Meillä pitää olla hienoja harrastuksia, pitää hoitaa kehoa, täytyy liikkua oikeissa piireissä ja olla hyvännäköinen. Kaikessa hienoudessaan, valitettavasti mahdollisuuksista on tullut velvollisuuksia.

Ulkoapäin annetut tavoitteet ja säännöt ovat niille, jotka suorittavat elämää, tärkeämpiä kuin se, mitä he itse pohjimmiltaan haluaisi elämältä. Mitä sä oikeasti haluat elämältä? Onko se todella sitä mitä tällä hetkellä teet tai jätät tekemättä?

Miten pysyä pois suorittamisesta?

Ja kun suorittamisesta vihdoin pääsee eroon, miten siitä osaisi pysyä erossa.. Jotta et palaa takaisin suorittamiseen, tarviit aina säännöllisesti aikaa rauhoittumiselle ja yksinololle. Vain tällä tavalla osaat kuunnella itseäsi ja omia tarpeitasi.

Oletko sinä joskus saanut itsesi kiinni suorittamisesta?

 

 

 

Comments(2)

Kristiina
18.1.2016 At 9:00 am

Tää oli ihana postaus! Viime syksynä mä tajusin jossain vaiheessa ku väänsin salilla kyykkyjä suunnilleen itku silmässä että hei eihän tän näin kuulu mennä. Olin vaan pakkoliikkunut koko syksyn ja kesän ja olin kadottanu pääpointin koko urheilusta. Tein päätöksen etten liiku ollenkaa hetkee, ja alotan vasta sitte ku se ei enää tunnu ahdistavalta ja velvollisuudelta. Parin kuukauden päästä rupesin käymää joogatunneilla, ja sain siellä taas kiinni liikkumisesta, nimittäin joogassa ei kyllä voi suorittaa yhtään! Eikä vertaillakkaan… Sen jälkee oon ruvennu uskaltautuu taas punttiksen puolellekki, ja nyt treenailen taas normaalisti neljä-viis kertaa viikossa eikä suorittamisesta oo tietoakaa! Mutta aika hullulta se tuntu laittaa urheilu hetkeks kokonaa sivuu, onneks se toimi mulla ja oli ihan oikea päätös!

  susannamustajarvi
  19.1.2016 At 9:00 am

  Moikka Kristiina!
  Mahtavaa, että huomasit itse sen, että jotain tarvitsee tehdä, etkä enää nauttinut tekemisestä. Hienoa!

  Nyt taas saat nauttia siitä mitä teet. Välillä elämässä täytyy tehdä vaikeita päätöksiä, jotta saa jotain mahtavaa tilalle.

  Mukavaa viikkoa!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.