Onnellisen parisuhteen salaisuus

Ajattelin kirjoitella tänään mulle erittäin ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin parisuhteesta. Elän tällä hetkellä aivan mielettömän ihanaa aikaa, sillä olemme mieheni kanssa vihdoin menossa naimisiin. Me kuulumme niihin harvoihin pariskuntiin, jotka ovat seurustelleet nuoruudesta asti ja olemme yhä onnellisesti yhdessä. Meillä on käynyt hyvä tuuri, kun olemme löytäneet toisemme. Mutta todellisuudessa, onko se tuurista kiinni vai voiko asiaan itse vaikuttaa?

Minä henkilökohtaisesti en usko, että olemassa olisi mitään oikeita puolisoita, tai että kohtalo ohjaa sielunkumppanit yhteen ja vain sellaiset parisuhteet on luotu onnistumaan. Totuus on, että on se parisuhde ihme, kohtaloa tai ihan mitä vaan, niin se vaatii työtä! Jep. Tämäkin, kuten oma hyvinvointi, vaatii uhrautumista, viitseliäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Onnellinen parisuhde on kahden ihmisen liitto, jossa molemmat osapuolet tekevät töitä sen eteen. Parisuhde ei toimi, ellei siihen panosta. Molemmat osapuolet haluavat kehittyä olemalla paras versio itsestään puolisona. Molemmat osapuolet miettivät mitä voisivat tehdä toisin sen sijaan, että etsisi virheitä toisesta tai syyttäisi toista kaikesta. 

IMG_2285

Onnellisessa parisuhteessa molemmilla on vapaus ja tila kehittyä ja tehdä niitä asioita joista nauttii. Molemmat osapuolet ovat valmiita tulemaan puoleen väliin vastaan ja tekemään kompromisseja, mutta osaa pitää myös oman puolensa ja olla ajoittain itsekäs. Onnellisessa parisuhteessa on luottamus ja toisen kannustus avain asemassa. Asioista osataan puhua, ja vastavuoroisesti osataan myös kuunnella. Aina kaikki ei mene hyvin, mutta vastoinkäymisistä selvitään yhdessä ja noustaan vahvempina ylös. 

Onnellisessa parisuhteessa elävät ovat toistensa parhaita ystäviä. Puolisoilla on luonnollinen halu jakaa koko elämä toisen kanssa, mutta on myös kykyä antaa tilaa toiselle silloin kun toinen sitä tarvitsee. Onnellisen parisuhteen puolisoilla on yhteisiä tavoitteita ja haaveita. Elämää rakennetaan yhdessä ja erikseen, sopusoinnussa. Puolisoilla on yhteisiä harrastuksia ja elämän arvot ovat samanlaisia. 

IMG_9885
kuva: Jimi Soinila Photography

 

 

IMG_9894
kuva: Jimi Soinila Photography

IMG_9891
kuva: Jimi Soinila Photography

Mä olen erittäin onnekas, sillä olen löytänyt rinnalleni juuri tuollaisen puolison. Toivon jokaiselle yhtä hyvää onnea. En sano sitä, että meillä olisi aina ollut helppoa, mutta olemme selvinneet kaikesta. Ja voih, kyllä sitä on kaikenlaista ehtinyt sattua ja tapahtua. Välillä peiliin katsominen on tehnyt erittäin hyvää. Mitä voisin tehdä toisin, jotta elämä olisi parempaa? Miten voisin itse olla parempi puoliso? Tällaisten kysymysten äärellä saa jatkuvasti viettää aikaa. Mutta kaikki se on todellakin tämän onnen ja rakkauden arvoista. Ja mitä fitnekseen tulee, niin pakko myöntää, että musta ei olisi koko lajiin ilman mun miestä. Tästä voin kirjoittaa joskus vielä lisää. Se tuki, apu ja kannustus mitä saan kotoa, on korvaamatonta ja ilman sitä en jaksaisi päivääkään. Kiitos!

Nyt alkaa mun viimeinen viikko neitinä ja en ole koskaan ollut yhtä innoissani. Ensi viikon lauantai tulee olemaan erittäin tunnerikas ja mieletön päivä. Tästä ajasta aijon todella nauttia. 

IMG_9901
kuva: Jimi Soinila Photography

Oletko sinä onnellinen omassa parisuhteessasi? Millaisessa parisuhteessa sinä haluaisit elää? Onko jotain mitä itse voisit tehdä toisin? 

Näissä tunnelmissa ja ajatuksissa aloittelen viikonlopun. Vielä olisi yhdet messut jäljellä. Tulehan moikkaamaan meitä huomenna Jyväskylään ja nauttimaan kiertueen viimeisestä The National Wedding Showsta! See you there!

Ihanaa viikonloppua! Muistakaa halia läheisiänne!

★ Susanna

pssttt.. blogin yhteistyökumppanilla PRIMEllä on aivan huikeita helmikuun tarjouksia. Käy katsastamassa, mitä sieltä löytyisi sinulle. 

10360536_919629684749181_1245510819311189774_n

 

Comments(2)

Mia Salminen
6.2.2015 At 7:56 pm

Susanna aivan ihana ja todellinen kirjoitus ❤️ Oikein PALJON ONNEA teille molemmille ja teidän parisuhteelle

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.