Pieni ajatus, suuri merkitys

Tässä olisi pieni ajatus tähän päivään..

Olen miettinyt sitä, että miksi ihmeessä meillä ihmisillä on tapana kilpailla siitä, että kuka on kärsinyt eniten? Kenellä oikeasti on oikeus sanoa, että on mennyt huonosti?  Monesti kuulee sanottavan, että hei, toi sun ajatus ja kokemus ei oo mitään verrattuna mun ongelmiin tai mun kokemiin kokemuksiin. Se on varmasti useinmiten totta, sillä onhan tämä maailma täynnä hirveitä ja kammottaviakin asioita. Monet ihmiset kärsivät.

File 2.12.2015 8.39.20
Elämässä on paljon iloa, kun vain annamme sille mahdollisuuden!

Mutta kenellä on oikeus sanoa, että toisen kokemus on toista  hyväksyttävämpi? Kokemusmaailma kun meillä kaikilla on oma. Jollekin ihmiselle pienikin vastoinkäyminen voi olla suuri ja elämää mullistava. Mun mielestä kärsimyksen laatuja ei kannata vertailla. Miksi niin teemme?

Mitä jos alkaisimmekin kilpailemaan siitä, että kenellä asiat ovatkin hyvin? Voisiko se muuttaa suhtautumistamme elämään? Mitä mieltä oot, onko väärin sanoa ääneen, että mulla menee tosi hyvin? Miksi siitä ei puhuta? Miksi meitä kiinnostaa enemmän se, kun ihmisillä menee huonosti?

File 2.12.2015 8.40.12
Ystävät <3

Kaikilla ihmisillä on varmasti omat ongelmansa. Sellaista ihmistä ei olekaan, jolla asiat menee aina ilman minkäänlaisia vastoinkäymisiä. Se on varma! Mutta mielenkiintoisempaa olisi kuulla, miten ihmiset ovat selvinneet vastoinkäymisistä, miten he ovat nousseet jaloilleen ja taas kokeneet elämäniloa. Niitä tarinoita mä haluaisin kuulla.

Jos sulla on kokemuksia vastoinkäymisistä selviämiseen, olisi hienoa kuulla sun tarina. Miten sinä selvisit kriisistä?

 

 

Comments(6)

Martina
2.12.2015 At 8:44 am

Hei,

Sinulla on hyvä blogi ja inspiroiva. Olet oma itsesi ja uskallat ottaa asioita ylös, mitä moni muu taas peittää.
Olet oikeassa siinä, ettei ole ihmistä joka olisi niin täydellinen elämän kaikilla osa-alueilla. Nämä ihmiset kyllä monesti peittävät ne huonoimmat kokemukset ja eivät näytä niitä.
Olen samoilla aalloilla kanssasi.

Minullakin on ollut kaikenlaisia vastoinkäymisiä, oli ne sitten todella huonoja tai hyvän ja huonon välillä.
Niistä on selvinnyt käsittelemällä koko asia ensin ja sen jälkeen vasta jatkanut matkaa uuteen asiaan. Tavallaan kuin käsittelisi omaa elämäntarinaa ja kirjoittaisi siitä kirjaa, käännä uusi puhdas sivu. 🙂 Liikunta on tukenut paljon elämässä. Kuitenkin jokaisesta tilanteesta on kasvanut ja ottanut opiksi.

Olen sitä mieltä, että asioita ei kannata jättää käsittelemättä ja sivuuttaa jonnekin. Se päivä tulee vastaan, kun joutuu käsittelemättömän asian eteen uudestaan ja näin ollen kaikki purkautuu monien muiden asioiden kanssa.

🙂

  susannamustajarvi
  4.12.2015 At 8:44 am

  Moikka Martina! Ja kiitos paljon kommentista ja positiivisesta palautteesta. 🙂

  Oon sun kanssa samaa mieltä, että asiat kannattaa aina käsitellä ja käydä läpi, ja sen jälkeen voi jatkaa matkaa vahvempana ja jotain uutta oppineena. Vain sillä tavalla oikeasti kehittyy ihmisenä.

  Liikunta on yksi asia, joka pitää mielen virkeänä ja elämän kasassa, myös silloin kun menee vähän huonommin. Rutiineista kannattaakin pitää kiinni, jos kokee, että ne auttaa jaksamaan.

  Oikein mukavaa viikonloppua!

Jani
2.12.2015 At 8:44 am

“Kateus on kiimaakin suurempi…” olisiko siinä syy miksi ei voi sanoa olevansa onnellinen 😉 No itse ymmärsin pointtisi niin, että miksi ei voisi kertoa vähän positiivisempia juttuja sen sijaan, että vähätellään toisten kokemuksia. Kun ei tosiaan voi tietää miten toinen on asian kokenut. Sama asia voi olla mulle täysin merkityksetön ja toiselle se taasen voi olla hyvinkin merkityksellinen.

Oma keino vastoinkäymisestä eteenpäin pääsemiseksi on kyllä ollut positiivisiin asioihin ja niihin asioihin mihin itse voi vaikuttaa keskittyminen. Ei nyt ole mitään hienoa stooria kerrottavaksi, mutta itse jouduin pohtimaan että haluanko herätä aamuisin katkerana tapahtuneesta vai mennä eteenpäin ja valitsin jälkimmäisen. Ja siinä kyllä joutui haastamaan myös itsensä pohtimalla mitä olisi voinut tehdä/voisi jatkossa tehdä toisin eli harvemmin sitä kuitenkaan voi itseään täysin “ulkoistaa” ja jättää vastuun vaan kaikille muille. Aiemman postauksesi kommenteissakin oli siitä, että tottakai on myös todella rankkoja juttuja joissa nyt ei välttämättä se positiivisuuskaan kauheasti valoa tuo elämään. Mutta “vähän kevyemmissä” kuitenkin.

Positiivisuudella en tarkoita mitään nami nami kiva kiva höpöä, itse näen suurinpiirtein painajaisia teennäisestä positiivisesta höpinästä, jossa ei ole mitään aitoutta. Vaikka nyt suurimman osan ihmisistä ja testienkin perusteella olen melkoisen ulospäin suuntautunut henkilö, niin arvostan kyllä enemmän sitä juroa aitoutta kuin “oi kun kauhean kiva tavata, mitä sinulle oikein kuuluu?” ja kun henkilö on kertomassa niin toinen ei korvaansa lotkauta, kun eihän se oikeasti kiinnosta kunhan tuli small talkia puhuttua.

Mutta joo kivahan se olisi kuulla kuitenkin ihmisten olevan onnellisia, en tiedä miten se olisi itseltäni pois jos joku toinen kokee olevansa onnellinen?? Tässä maailmassa on ihan riittämiin ikäviä uutisia.

Minä ainakaan en siis kuitenkaan ole kateellinen vaikka kertoisit olevasi kuinka onnellinen, sehän olisi vain hienoa. Ja vaikka en näyttöä kuviesi kohdalla ilmastointiteipillä teippaakaan umpeen, että ne eivät näkyisi niin en kyllä tunne sitä kiimaakaan. Kiitos ja anteeksi huono huumorintajuni ja loppukevennys 🙂

  susannamustajarvi
  4.12.2015 At 8:44 am

  Moikka Jani!
  Oon sun kanssa kyllä samaa mieltä noista pointeista joita nostit esille. Kateus on kyllä asia, joka on ihmeellistä ja saa ihmiset toimimaan erikoisesti. Mutta se on meille luontaista kadehtia, jos ei ole täysin tyytyväinen omaan oloonsa. Kaikkeen ei voi vaikuttaa mitä ympärillä tapahtuu, mutta omaan asenteeseen voi!

  Tuo loppukevennys oli hyvä 🙂 Pari kertaa luin sen, että kunnolla ymmärsin. 🙂
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Tommi Parkkila
3.12.2015 At 8:44 am

Tiedostamalla että kärsimys on koulu joka pakottaa meidät takertumasta etsimään onnea alati muuttuvasta ja liikkeessä olevasta maailmasta jossa kärsimys on alati läsnä jossain muodossa. Oma mielemme luo kärsimyksen ja mielihyvän, joku kärsii urheilusta, joku taas nauttii siitä, joku kärsii mäkihypystä, joku taas nauttii. Tiedostamalla että ei tule olemaan ikinä tilaa jossa mitään ei puutu ja että on ikuisesti onnellinen ja lakkaamasta välittämästä asioista joihin ei itse voi vaikuttaa on askel oikeaan suuntaan otettu. Itse joogaamalla ja meditoimalla herättelen todellista sisäistä kuolematonta aina olemassaolevaa Itseäni tulemaan tiedostavaksi minäkseni ja vähitellen tajuan että mieli ja keho on vain tietoisuuden rapistuva ja katoava käyttöväline ja pinta, ns vaate jonka entropia tuhoaa mutta sielu pysyy aina ja vähitellen myös siddhit heräilevät ja ahkeran henkisen ja fyysisen harjoittelun myötä on mahdollista vapautua valaistumisen myötä kaksiulotteisesta päivätodellisuutemme vankilasta joka kolmiulotteisesti ympäröi meidät ja luo aineen matrixin joka on vain varjojen varjoa oikeasta todellisuudesta ja vain ilmentymää, pintaa johon samaistumme. Fysiikkakinhan sanoo että ei ole kiinteää ainetta, lähes 100 prossaa luulemastamme kiinteästä aineesta on tyhjää, atomit vain liikuvat niin nopeasti että vajavaiset aistimme havaitsevat atomien olevan yhtä aikaa kaikkialla ja luovat “kiinteän aineen vaikka todellisuudessa kaikki on elävää tietoista energiaa. Heh, en edes muista mitä kysyit ja mitä edes vastasin kun runosuoni lähti käsistä mutta luotan aina intuitioon ja kuuntelen sisäistä Daimoniani enkä kadu mitään joten tajunnanvirran tähän julkaisen pelottomana vaikka “tuomionani” olisi “hullu” sillä muitten ihmisten mielipiteistä on myös hyvä lakata välittämästä 🙂

  susannamustajarvi
  4.12.2015 At 8:44 am

  Moikka Tommi! Olipas siinä syvällistä pohdintaa. Hienoa!
  Oon sun kanssa samaa mieltä, että energiaa ei kannata laittaa asioihin joihin ei voi itse vaikuttaa. Jotenkin pelottavaa ajatella juuri noin, että mikään ei oo oikeasti pysyvää, mutta toisaalta se on kyllä vapauttavaakin, sillä se tuo paljon mahdollisuuksia.
  Kyllä tämä elämä on vaan niin hienoa, että siitä kannattaa nauttia. Jokainen omalla tavallaan. Hullu sä et varmastikaan ole, ja jos joku niin ajattelee, niin eipä silläkään oo mitään merkitystä, kuten totesitkin.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.