Mikä on pitkän avioliiton salaisuus?

Täällä aletaan siirtymään pikku hiljaa juhlatunnelmiin, sillä tulevana viikonloppuna on mun vanhempien syntymäpäiväjuhlat ja samalla juhlimme heidän 30-vuotishääpäiväänsä. Ihailen vanhempiani todella paljon, sillä kyllä tuollainen määrä avioliittovuosia takana on erittäin kunnioitettava ja hieno asia. Omat vanhempani on mahtava esimerkki itselle siitä, millaisen tulevaisuuden itse haluan rakentaa omassa avioliitossani. Olen useasti kysynyt vanhemmiltani mikä onkaan noin pitkän avioliiton salaisuus? Kuuntelen mielelläni heidän kokemuksiaan ja otan ohjeista todella opikseni. Ajattelin nyt listata hieman heiltä saamiani neuvoja myös teidän lukijoiden käyttöön ja samalla fiilistelen meidän neljän kuukauden takaisilla hääkuvilla.

Ystävyys

Avioliitto ja parisuhde on kahden ihmisen välistä ystävyyttä. Siinä kiteytyy kaikki mikä ystävyydessä on tärkeää. Luottamus ja lojaalius päällimmäisenä. On tärkeää, että puoliso on henkilö, jolle haluaa ja voi puhua kaikesta. Puoliso on henkilö, joka tietää sinusta enemmän kuin kukaan muu.

ValokuvaamoLuova_Vihkiseremoniakuvaus221

Avoimuus

Itsekin koen, että avoimuus on yksi tärkeimmistä asioista. Ihmiset muuttuu, mielipiteet ja asenteet muuttuu ja sen vuoksi on tärkeää että asioista puhutaan. Sellainen parisuhde, jossa pystytään puhumaan myös vaikeista asioista on kestävä. En usko, että maailmassa olisi mitään sellaista asiaa, josta en voisi Villelle puhua. Silloin kun puolison kanssa on avoimet kortit pelissä, ei parisuhteeseen pysty tulemaan asioita, jotka kasvaisivat liian suuriksi ja ylitsepääsemättömiksi asioiksi. Kaikesta selvitään yhdessä, kun parisuhteen eteen on valmis tekemään töitä.

 

Potrettihaakuva_ValokuvaamoLuova_Tampere_242

Erilaisuuden hyväksyminen

Jokainen meistä on erilainen ja täysin omanlaisensa. Myös puolison kuuluu saada olla sellainen kuin on. Älä siis yritä muuttaa puolisoasi oman mielesi mukaan, vaan katso ensiksi itse peiliin ja mieti, miten itse voisin olla parempi puoliso.

Haapotrettikuvat_Valokuvaamo_Luova_Tampere269

Huumori

Elämässä tulee olla huumoria ja naurua. Naurakaa ja iloitkaa yhdessä. Pyrkikää saamaan toisesta aina hänen paras puoli esille. Kannustakaa ja tukekaa toisianne!

ValokuvaamoLuova_Vihkiseremoniakuvaus154

Vastoinkäymisistä voimaa

Parisuhde ja avioliitto välillä kokee vaikeitakin aikoja, mutta kun niistä selvitään yhdessä, vahvistaa se liittoa ja puolisoiden välistä sidettä.

 

Kunnioita puolison yksityisyyttä

Vaikka avioliitossa tulisikin jakaa ja olla avoin, on myös tärkeää kunnioittaa toisen yksityisyyttä ja sitä, että puolisolla on myös omia, henkilökohtaisia asioita. Sinä et omista puolisoasi!

ValokuvaamoLuova_Vihkiseremoniakuvaus160

Läheisyys

Tämä on ehkä tärkein. Muista halata, pussata ja sanoa ne kolme tärkeää sanaa päivittäin!

 

Mikä on sun mielestä pitkän avioliiton salaisuus?

  • Share:

Comments(7)

Sanna
4.6.2015 At 8:00 pm

Heippa! Nyt tulee ihan typerä ja naurettava kommentti, sori.. 🙂 Mutta oletko miestäsi pidempi? Pitikö siihen totutella vai oliko sillä koskaan mitään väliä? Eikä sillä että pitäisi olla mitään väliä, niin kuin sanoin, tyhmä kommentti! 😀

    susannamustajarvi
    4.6.2015 At 8:00 pm

    Moikka Sanna! Tyhmiä kommentteja ei olekaan. Kiva kun laitoit kommenttia 🙂 Olen miestäni noin 10 senttiä lyhyempi, mutta joillakin korkeilla korkkareilla olen pidempi, eikä se ole haitannut. Joskus nuorempana (olen seurustellut mieheni kanssa nuoruudesta saakka) vältin korkeita kenkiä, mutta en enää, sillä olen sinut sen kanssa, että joillakin kengillä menen mieheni ohitse pituudessa. Mielestäni pituudella ei ole merkitystä. Tiedän pariskuntia, joissa nainen on pidempi, ja he ovat sinut sen asian kanssa ja mikä parasta ovat näyttäviä pareja mun mielestä. Luulen, että se on täysin asenteesta kiinni. 🙂

    Erittäin hyvä kommentti itse asiassa, sillä uskon, että monet miettivät samaa kuin sinä.

Essi
4.6.2015 At 8:00 pm

Aivan ihana postaus 🙂

Outi Karita
8.6.2015 At 8:00 pm

Ihana kirjoitus ja ihanat kuvat ♡
Niitä kolmea sanaa en tarvi itse päivittäin ja kun sitä ei kuule päivittäin, vaan jonain satunnaisena hetkenä on se mielestäni sydäntä pakahduttava tunne positiivisessa mielessä, niin ihana.. 🙂

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.