Tiimipäivä täynnä lihasdynamiittia

Mulla on kunnia kilpailla kevään Sportyfeel Fitness Classic kilpailuissa Team Sportsnutrition.fi tiimin jäsenenä. Olen erittäin etuoikeutettu kuulumaan näin hienoon tiimiin. Viime lauantaina tapasin ensimmäistä kertaa tiimin jäseniä tiimipäivässä Mayors Gymillä Helsingissä. Oli erittäin voimauttavaa tavata kanssa ihmisiä, joilla on samanlaiset intressit ja tavat elää. Tiimipäivä oli loistava motivaation nostattaja tähän väliin, mutta ennen kaikkea oli aivan huikeaa tutustua uusiin ihmisiin ja huomata kuinka monenlaisia hienoja persoonia meidän tiimiin kuuluu. Meidän tiimissä on kaiken ikäisiä ja erilaisilla kokemuksilla olevia kilpailijoita ja urheilijoita.  Ja mikä hienointa, meidän tiimiin kuuluu myös niitä erittäin kokeneitakin urheilijoita, joiden kanssa samassa tiimissä oleminen on kunnia asia. Päivän kuvauksista vastasi Tomi Rehell ja postauksen kaikki kuvat ovat Tomin tuotantoa. Joten ei muuta kuin Enjoy!

Team Sportsnutrition.fi
Team Sportsnutrition.fi, huippu tiimi!

 

Tiimipäivän herkkuja..
Tiimipäivän herkkuja..

 

Tärkeää asiaa
Tiimin liideri, Riku Kekkonen, äänessä

Tiimipäivä meillä alkoi vapaalla keskustelulla ja tiimin liiderin Riku Kekkosen pienellä infolla. Tustustuimme myös vähän toisiimme. Alkuhöpötysten jälkeen saimme kuulla myös erittäin hyvän luennon Aki Mähöseltä liittyen kilpailemiseen ja sen jälkeiseen elämään. Luento oli kyllä erittäin silmiä avaava. Oli hyvin tarpeellista ja tärkeää kuulla, miten tulisi toimia kilpailuiden jälkeen, jotta keho palautuisi mahdollisimman hyvin dieetistä. Valitettavasti kilpailuiden jälkeen ei voi vain palata entiseen, jos halajaa pysyä kunnossa ja ennen kaikkea terveenä. Elämäntapaa ei vain voi muuttaa radikaalisti vähemmän tarkaksi ravinnon ja liikunnan suhteen. Erityisesti kilpailuiden jälkeen on tärkeää tehdä asiat suunnitelmallisesti; syödä oikein sekä liikkua tarpeeksi. Palautumiseen menee paljon aikaa, itse asiassa siihen menee paljon kauemmin aikaa kuin olisin uskonut. Se ei ole viikossa tai kahdessa taputeltu, ei edes kuukaudessa tai kahdessa. Saatika, että heti kisojen jälkeen ajattelisi, että otanpa tässä muutaman viikon ihan lepoa ja aloitan sitten taas. Ei, kyllä sitä vain on tärkeää jatkaa fitnesselämäntapaa heti kilpailuiden jälkeenkin eli kurinalaisuus ei tulisi loppua kuin seinään.

Uskallan väittää, että tähän ei kovinkaan moni kilpailija pysty? Luulen, että monet antavat itselleen luvan ottaa rennosti, luvan herkutella vihdoin koko dieetin edestä. Vihdoin saa tehdä niitä asioita, joista on dieetillä kieltäytynyt. Mutta tässä kohtaa tuleekin vastaan kysymys; suoritatko sinä fitnesselämäntapaa vai elätkö sitä oikeasti? Onko herkut ja rennompi elämä kuitenkin enemmän sua? Näitä kannattaa miettiä ennen kuin aloittaa dieetin!!

Luennolla saimme kuulla tarinoita siitä, mikä voi mennä vikaan, mutta kuulimme myös, että hyviäkin tapoja on erilaisia. Luulen, että itselleni kilpailujen jälkeinen aika ei tee tiukkaa, sillä elin kehityskaudellakin samanlailla kuin dieetillä. Mulla on nyt reilu vuoden ollut kerran viikossa vapaasyöntipäivä ja muuten elän hyvin kurinalaista elämää. Ja tämä toimii hyvin mulla. Olen voinut erittäin hyvin. Dieetillä toki ei oo vapaasyöntipäiviä, mutta muuten käytännössä dieetti ei eroa minun kohdallani mitenkään normaalista. Toki kaloreita on vähemmän mutta tapana elää (ruoan punnitseminen, treenit ja lepo) off ja dieetti on ollut samanlaisia. Ainakin tähän mennessä.

KH7A1570
Mielenkiintoista asiaa..

 

KH7A1574
Uskoiskohan tuota? hahaa.. kai sitä kannattaa uskoo 🙂 Aki Mähönen vauhdissa.

 

KH7A1579
Ja tämähän ei ole leikin asia, oikeasti!

Luennon ja keskustelujen jälkeen siirryimme salin puolelle treenailemaan Tommi Heinosen ja Aki Mähösen ohjaamana. Mulla oli leppopäivä ja viikon treenit jo plakkarissa, mutta enhän mä voinut kieltäytyä tilaisuudesta päästä tutustumaan Heinosen Tommin treenien saloihin, joten siellä tehtiin olkapäitä ei niin normaalin lepopäivän tapaisesti. Oli aivan huikea treeni, kiitos Tommin! Olkapäät on yksi mun lempitreeneistä ja kyllä se nytkin oli aivan loistava. Ja tuntui!

KH7A1611
Tommilla oli erittäin hyviä vinkkejä ja neuvoja

 

KH7A1612
huh!

 

KH7A1617
Iha kevyttä, ilme kertoo kaiken!

KH7A1616

KH7A1606
Ehti treenin lomassa vähän rupattelemaankin ja tutustumaan

KH7A1605

Päivän lopuksi meillä oli poseerausta ja saimme erittäin hyviä vinkkejä Akilta. Oli myös mukava huomata, että treeni on tuottanut tulosta, ja todella nautin esiintymisestä. Hitto vie, mähän osaan esiintyä. Muistan kun vielä vuosi sitten mietin, että ei hitto, ei musta oo koskaan tuohon. Mutta kyllä sitä vain kehittyy, jos vain on valmis tekemään töitä. Oli hienoa kuulla uusia näkökulmia ja ajatuksia poseeraukseen liittyen. Erittäin positiiviset fiilikset jäi Akin coachauksesta. Suosittelen kaikille!

KH7A1720
Huh mitä miehiä! Juhani Herranen ja Tommi Heinonen, ei mulla muuta 🙂

 

KH7A1735
minä ja Riku

Oli kyllä erittäin mahtava viikonloppu kaiken kaikkiaan. Tästä on hyvä lähteä kohti loppukiriä. Kuusi viikkoa enää ja sit mennään!! Are you ready!?

★ Susanna

Comments(2)

M
11.3.2015 At 9:41 pm

Heippa! Mua kiinnostaa jos kertoisit muutaman esimerkin sun tyypillisestä vapaasyöntipäivästä! Ja yleisestikkin mitä syöt kuinka paljon ja kuinka usein nimenomaan vain vapaasyönteinä?:D

  susannamustajarvi
  12.3.2015 At 9:41 pm

  Moikka!
  Hyvä, mutta haastava kysymys. Mun vapaasyöntipäivät kun kaikki on niin erilaisia.
  Vapaasyöntipäivänä en ole punninnut ruokaa, joten en osaa ihan tarkkaan sanoa paljon olen syönyt. Pyrin kuitenkin, että söisin saman verran suunnilleen kuin arkena. Offilla mulla oli kalorit n. 3000kcal, mutta pitää muistaa, että treenasin myös paljon ja tavoitteena oli saada lihasmassaa lisää. Söin tavallista, laadukasta ja terveellistä kotiruokaa. Ruokaa, jossa on laadukkaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Tämän kotiruoan lisäksi saatoin myös herkutella esim pienellä pussilla karkkia tai hieman sipsiä.

  Tämä on toiminut mulla, mutta en voi sanoa, että toimisi muilla. Minun mielelle on ollut parempi pysyä aina laadukkaissa ravinnonlähteissä kun taas toiselle mäkkiruoka on se millä saa pään nollattua.

  Osasinkohan yhtään vastata kysymykseesi?

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.