Viikonlopun juhlintaa

Viikonloppu on ollut täynnä juhlaa. On ollut ihanaa viettää aikaa lähimmäisten kanssa, nauraa, tanssia ja laulaa yhdessä. Nämä hetket ovat juuri niitä elämän tähtihetkiä, joita on sitten mahtava muistella myöhemmin.

Me vietimme siis mun vanhempien 50 vuotissyntymäpäiviä, ja lisäksi juhlimme heidän 30 vuotta kestänyttä avioliittoa. On onni kuulua tällaiseen perheeseen. Ja on ilo huomata kuinka hienoja ihmisiä meidän perheen vierellä on ollut kaikki nämä vuodet. Toivotaan monta samanlaista vuotta lisää yhdessä.

Näin hienona ja mukavana päivänä ajattellinkin kirjoittaa pitkästä aikaa postauksen kiitollisuuspäiväkirjaan liittyen. Tällä hetkellä mulla on erittäin kiitollinen olo. Nämä fiilikset kun saisi pidettyä yllä jatkuvasti. Yksi tapa miten fiilikset saan pysymään hyvänä on se, että käytän kiitollisuuspäiväkirjaa arjessani. Kiitollisuuspäiväkirja ei ole mikään erikoinen, vaikea tai aikaa vievä keksintö, mutta on ihmeellistä millainen sen vaikutus on kuitenkin omaan elämään. Kun käytän kiitollisuuspäiväkirjaa, on ollut erittäin hienoa huomata kuinka paljon onkin hienoja asioita omassa elämässä. Ja erityisesti se on ollut hienoa, että joka päivä kiitollisuuden aiheet ovat yhä pienempiä, ja osaan aina vain iloita pienemmistä asioista.

IMG_2770

Onko kiitollisuuspäiväkirja sulle tuttu juttu?

Kiitollisuuspäiväkirjaa voi kirjoittaa aina silloin kun ehtii ja itselle se parhaiten sopii. Mulle parhaimmaksi hetkeksi on valikoitunut illat, juuri ennen nukkumaan menoa. Säilytän päiväkirjaa yöpöydällä ja sinne iltaisin listaan kiitollisuuden aiheita.

Kaikkein parhaimpia oivalluksiani tällä viikolla ovat olleet hetket, kun huomaan olevani vain todella tyytyväinen elämääni ja siihen, että saan olla omassa kodissa kaikessa rauhassa ja juuri siinä seurassa missä olen. En kaipaa minnekkään tai mitään, vaan olen onnellinen juuri siinä ja nyt. Mun ympärillä on juuri ne ihmiset, jotka tekevät mut onnelliseksi, ja olen vihdoin oppinut rajaamaan niitä ihmisiä pois lähipiiristäni, jotka eivät ajattele parastani.

Tärkein oivallus itselläni on ollut se, että elämässä on tärkeää ymmärtää, että kukaan muu ei rakenna sun elämää, vaan sinä itse rakennat sen. Päiväkirjan avulla minä itse teen itselleni hyvän olon. Hyvä olo tulee musta itsestä ja musta sisältä, ei ulkoa päin. En tarvitse muita saavuttaakseni hyvän olon tunnetta sisälläni. Olen onnellinen itseni kanssa.

IMG_2792
täynnä rakkautta <3

Oon myös huomannut, että kiitollisuuspäiväkirja suuntaa mun huomion pois epäonnistumisista ja pettymyksistä. Se samalla vahvistaa mun itsetuntoa ja omanarvontuntoa. Pahantahtoinen vertailu muihin ihmisiin jää, ja mikä parasta, silloin myös kateus vähenee. Ja loppujen lopuksi kiitollisuus estää mua pitämästä hyviä asioita elämässään itsestään selvyytenä.

Tänään olen erityisen kiitollinen omasta perheestäni ja rakkaista ihmisistä. Viikonloppu oli huikea, ja olen onnellinen vanhempieni puolesta, sillä juhlat olivat loistavat.

“Opi välillä pysähtymään,
muuten mikään arvokas ei ehdi saada sinua kiinni.”

Ootko sä koskaan käyttänyt kiitollisuuspäiväkirjaa?

Leave a Comment

sing in to post your comment or sign-up if you dont have any account.